Posna španska pita, ukusna i jednostavna za spremanje: Pravi doživljaj za čulo ukusa
Posna španska pita – Ukusna pita za dane posta
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osoba
posno jelo
priprema: 15 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 1 šolja od 200 ml ulja
* 1 šolja od 200 ml pšeničnog brašna
* 1 šolja od 200 ml kukuruznog brašna
* 1 šolja od 200 ml mineralne vode
* 200 g posnog biljnog sira
* 1 prašak za pecivo
* 100 g crvene paprike
* 100 g zelenih maslina bez koštica
* susam
* so
Pročitajte Zaboravite na paprike punjene mesom – Seka Aleksić otkriva recept za posni specijalitet od ovog povrća (recept)
Priprema:
1. Crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, masline takođe iseći na kockice, biljni sir izrendati nakrupno.
2. U činiji sjediniti ulje i mineralnu vodu s malo soli i umutiti mikserom.
3. Postepeno dodavati mešavinu praška za pecivo, pšeničnog i kukuruznog brašna neprekidno muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Dodati seckano povrće i rendani sir, te polako promešati varjačom.
5. Manju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u nju spipremljenu smesu. Poravnati je špatulom i posuti susamom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
6. Pečenu pitu ostaviti da se prohladi a zatim je iseći na kocke.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!