Recept za gurmanske sataraš šnicle: Spoj sočnog mesa u saftu od povrća je raj za nepca
Sataraš šnicle – Krmenadle u saftu od povrća
Posetite poznati domaći kulinarski sajt Bakina kujna te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 25 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 6 krmendali
* 2 srednje glavice crnog luka
* 3 srednja paradajza iz zamrzivača
* 5 pečenih crvenih paprika
* 200 ml pavlake za kuvanje
* biber
* ulje
* so
Pročitajte Fantastičan ručak iz rerne za prave gurmane – Kobasice sa krompirom i crvenom paprikom
Priprema:
1. Krmenadle blago istanjti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu.
2. U tiganju zagrejati malo ulja i propržiti na njemu krmenadle s obe strane da blago porumene (meso ne treba ispeći do kraja pošto će se dopeći u rerni). Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, pečenu papriku oguliti, očistiti i iseći na trake.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk da blago porumeni. Dodati paradajz te sve zajedno kratko propržiti. Ubaciti pečenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti smesu od povrća. Odozgo utisnuti pržene krmenadle, te sve preliti pavlakom za kuvanje.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!