Recept Nede Ukraden svet portal svet
Svet

March 16, 2024 12:00

By

Brzo, jednostavno i idealno za dane posta: Ribu pripremljenu po Nedinom receptu volećete i ako niste ljubitelj ribe (recept)

Recept Nede Ukraden za pripremu ribe je jednostavan

Pevačica Neda Ukraden pre mnogo godina bila je gošća u emisiji kod Nataše Ilić, u kojoj je pripremila veoma ukusan i bogat ručak. Pošto i sama voli mediteransku hranu, pop diva je odlučila da kao glavno jelo pripremi oradu, a recept Nede Ukraden za ovo jelo oduševio je sve.

Recept Nede Ukraden svet portal svet

Ata images

Priprema ovog jela po receptu slavne pevačice je veoma brza i jednostavna, pa u njegovo spremanje mogu da se upuste čak i početnici. Priprema se u rerni, što je svakako zdravije od prženja u dubokom ulju, a i nema njegovog prskanja po šporetu.

Pročitajte Nije u pitanju drugi muškarac, ova devojka je krivac za sukob Meline i Harisa

Takođe, ovo jelo je veoma ukusno, pa nije nemoguće da će se ovako pripremljena riba svideti čak i onima koji nisu ljubitelji ribe. S obzirom da nam se bliže dani posta ovo jelo bi moglo da se nađe na trpezi i svih onih koji poste.

Recept Nede Ukraden za oradu

Sastojci koji su vam potrebni:

3 dobro očišćene orade od po 300, 400 grama

puter

veza peršuna

veza ruzmarina

tri čena belog luka

šoljica za kafu maslinovog ulja

300 g krompira

2 glavice crnog luka

so, biber

Recept Nede Ukraden svet portal svet

Youtube printscreen

Priprema:

Očišćenu ribu stavite na foliju a zatim u pleh. Premažite je sa obe strane puterom, a potom presecite tako da se napravi mesto za beli luk i marinadu.

Beli luk očistite i isecite na krupno, a potom ubacite u ribu. Preko pospite iseckan peršun, ruzmarin, biber, so, a potom maslinovo ulje. Kada je priprema gotova, uvijte sve dobro u foliju i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pročitajte Recept Nede Ukraden za savršen izgled u osmoj deceniji

Uz ovako pečenu ribu idealan prilog je krompir salata.

Krompir operite i skuvajte s ljuskom. Kada je gotov, što ćete znati kada vidite da je omekšao, sklonite ga sa ringle i ostavite da se ohladi. Nakon toga oljuštite krompir i isecite na kolutove. Uz krompir dodajte iseckan crni luk, a onda sve to začinite sa uljem, solju, sirćetom i biberom.

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN, PIXABAY