Devojka Harisa Džinovića svet portal svet
Svet

April 21, 2024 11:45

By

Ukus kojem se ne može odoleti: Napravite burek po receptu Harisa Džinovića, caka se krije u ovim sastojcima

Recept Harisa Džinovića za burek odmah ćete isprobati

Pevač Haris Džinović odlično se snalazi u kuhinji, a svi koji ga poznaju bez mnogo razmišljanja će reći da je domaćin kakav se samo poželeti može.

Recept Harisa Džinovića za burek svet novine svet portal

Foto: Rajko Ristić

Recept Harisa Džinovića za burek – Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

Gosti Harisa Džinovića u emisiji “Muštuluk” na UNA TV bili su Ivana Selakov, Saša Kovačević i Dragan Brajović Braja, koji su osim u pesmi i razgovoru, uživali i divnim jelima i specijalitetima koje je domaćin ovom prilikom spremio za njih.

Potrebne namirnice za 4 osobe:

Juneće mleveno meso (vrat i plećka) 600g
Juneća mlevena masnoća 100g
Crni luk 200g
Krompir 300g
Kore za pitu 500g
Suncokretovo ulje 50ml
Voda 50ml
So po ukusu
Biber po ukusu

Pročitajte Isplivali detalji o braku preminule voditeljke – Bivši muž otkrio bolnu uspomenu

Za preliv:

Mileram 200g
Grčki jogurt 200g
Beli luk 3 čena

Recept Haris Džinovića za burek svet novine svet portal

UNA Tv/Muštuluk printscreen

Recept Harisa Džinovića za burek priprema se vrlo jednostavno

U odgovarajuću posudu je potrebno da stavite juneće mleveno meso sa dodatkom masnoće . Nakon toga isecite sitno crni luk, a krompir iseckajte na kockice i dodajte sve u posudu sa pripremljenim mesom. Zatim sipajte potrebne začine, biber i so i obavezno dodajte malo vode, a to se radi da se masa ne bi skupila.

Pročitajte Za sve one koji ne poste Ceca Bojković ima magiju – Podelila recept za najsočniji stejk RECEPT

Kada ste sve to uradili podmažite pleh uljem i ređajte pripremljenu smesu na početak svake kore, urolatajte je i tako ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.

Preliv se sprema vrlo lako, a bureku daje poseban ukus. Sve što je potrebno je da iseckate sitno ili izgnječite beli luk i dodate u posudu sa pomešanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjediniti i servirati pored bureka.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE

AUTOR: Svet

IZVOR: Una tv

FOTO: RajkoRistić, UNA Tv printscreen