Svet

March 21, 2024 13:00

By

Za sve one koji ne poste Ceca Bojković ima magiju: Podelila recept za najsočniji stejk RECEPT

Jelo Cece Bojković biće omiljeno svima koji ne poste

Jelo Cece Bojković biće omiljeno svima onima koji ne poste uksršnji post. Glumica Svetlana Ceca Bojković najbolji je dokaz da vrsna umetnica može odlično da se snalazi i u kuhinji i kako je uvek spremna da spremi makar savršenu zakusku kada joj iznenada banu gosti.

Jelo Cece Bojković

ATA images

Jelo Cece Bojković pravi je mesni delikates

Naš legendarna glumica ne krije da obožava da sprema hranu ali pored toga što se savršeno snalazi u pripremi ona obožava da hrana na tanjiru izgleda estetski lepo.

– Veoma mi je bitno da hrana estetski lepo izgleda, jer njen izgled mami ili odbija od pojedinih sastojaka i recepata. Volim da degustiram i pravim supe i čorbe sa plodovima mora, koje često izgledaju veoma egzotično.

Pročitajte Stan na Vračaru dobio centralno mesto za uživanciju – Ovako zapravo izgleda dom Ane Sević koji je godinama renovirala FOTO

Jelo Cece Bojković jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje koje sprema na autentičan način, začinjeno i sa biberom. Ova činjenica o našoj glumici je iznenadila budući da dame mahom ne vole ljuto pa čak ni pikantno.

Jelo Cece Bojković

Amir Hamzagic/ATAImages

– Volim da spremam osobuko. To je istesterisana teleća kolenica. Volim da je začinim biberom i solju i bacim na vreli puter. Na vatri se stisne njena srž, a okolo je meso. Pustim je da ogrezne u vodi i belom vinu, pa je na tihoj vatri pečem sat i po vremena.

Pročitajte Salatom poznate glumice oduševićete i najveće kritičare (recept)

– Kao prilog obarim krompir sa mnogo peršuna i na kolenicu dodam listiće putera. Moji prijatelji kažu da odlično spremam osobuko i uvek ga služim sa salatom od rukole ili zelenom salatom – otkriva glumačka diva koja neophodne namirnice kupuje na Palilulskoj pijaci, ali se često hrani i u restoranima.

Jelo Cece Bojković

Milos Tesic/ATAImages.

– Volim i libansku kuhinju. Bila sam u njihovom restoranu u Londonu, ali naš u Beogradu je bolji. Jednostavno umem da začinim jela na drugačiji način, pa mnogima deluju ukusnije nego kada ih sami naprave. Ne konzumiram jela koja podižu holesterol, ali nisam vegetarijanac, niti robujem makrobiotici. Naučila sam da pravim turli – tavu – pisao je ranije Glossy.

Pročitajte sve recepte poznatih na ovom linku, bićete oduševljeni 

– To je tradicionalno makedonsko jelo, čija priprema se sastoji od naizmenićnog slaganja raznovrsnog povrća i mesa u zemljani sud. Obožavam italijansku kuhinju i bolje spremam njena autentična jela nego, recimo, ona koja pripadaju francuskoj gastronomskoj ponudi. Bolje spremam slana jela. Slatkiše ne umem ni da napravim, niti ih konzumiram – kaže Svetlana koja rado razmenjuje recepte sa mnogim koleginicama, ali najčešće sa Goricom Popović.

Jelo Cece Bojković

ATA images

Jelo Cece Bojković za glavni obrok i desert – Na Svetlanin način:

Stejk Fiorentine

Sastojci:

juneći stejk
ruzmarin
maslinovo ulje
crveni pasulj
krompir
parmezan

Pročitajte Zlata Petrović otkrila kako se priprema najukusniji pasulj – Tajna je u jednom sastojku (recept)

Priprema:

Marinirani juneći stek premazati puterom, špikovati ruzmarinom, posoliti, pobiberiti i peći po sedam minuta sa svake strane na zagrejanom grilu da bi bio srednje pečen. Servirati stejk preliven maslinovim uljem i ruzmarinom, gustim crvenim pasuljem, krompirom zapečenim sa parmezanom.

Jelo Cece Bojković

Pexels

Čoko biskvit 

Sastojci:

30 g čokolade
25 g putera
20 g šećera
1 jaje
7 g brašna

Jelo Cece Bojković

Pexels

Priprema:

Otopiti čokoladu i puter na pari. Posebno umutiti jaje i šećer, sjediniti čokoladu i jaje, dodati brašno i sipati u podmazan kalup.

Pročitajte Imanje Cece Bojković je pravi raj za uživanje – Ovde nastaje magija FOTO

Peći na dvesta stepeni, dvanaest minuta. Biskvit preliti čokoladom i dekorisati ga po želji.

AUTOR: SVET

FOTO: A. K./ATAImages.