Recept Maje Volk za punjene paprike svet novine svet portal
Svet

April 14, 2024 11:45

By

Bez pečenja i kuvanja, a neverovatno ukusno: Maja Volk otkriva recept za obrok koji se brzo sprema

Recept Maje Volk za punjene paprike bez pečenja je odličan

Profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Maja Volk za sebe kaže da je stručnjak ne za bolesti, već za zdravlje i tvrdi da je sirovom ishranom izlečila rak od kojeg je bolovala.

Recept Maje Volk za punjene paprike svet novine svet portal

Praktična žena/youtube printscreen

Recept Maje Volk za punjene paprike bez mesa sprema se lako i brzo

Na svom jutjub kanalu često deli zdrave recepte, a u emisiji kod Nataše Pavlović spremala je punjene paprike.

Recept Maje Volk za punjene paprike je pravo iznenađenje jer nema kuvanja, ni pečenja, a nema ni mesa.

“Nisam ni sanjala da ću promenom ishrane promeniti ceo svoj svet, od razmišljanja do vrednosnih sudova, od ponašanja do karaktera. Bitno je da znate da ishrana živom hranom nije još jedna od mogućih dijeta koje će vam ili neće trenutno pomoći. To je opredeljenje za zdravlje i život, nasuprot bolesti, starenju Ismrti. To je sloboda, nasuprot pravilima, konvencijama, šablonima i šemama. To je ljubav, nasuprot samodesktrukciji. A toliko jednostavno!”

Pročitajte Jovana Jeremić otkrila sve o drugoj trudnoći i polu deteta, ali ime koje je odabrala će vas zaprepastiti

“Jedući sirovu hranu, unosite žive biljne ćelije, sa enzimima (vitaminima) koji nestaju i pri blagoj termičkoj obradi, a oni su nosioci sveg blaga, I kad njih nema, telo troši svoje, metaboličke enzime, kojih ima ograničeno, te, kad ih potroši, umre. Prostorečeno, jedući živu hranu, produžavate život”, rekla je Maja.

Recept Maje Volk za punjene paprike svet novine svet portal

Praktična žena/youtube printscreen

Recept Maje Volk za punjene paprike je vrlo zanimljiv, ukusan i pre svega jako zdrav, te se preporučuje svima.

Sastojci su koji su potrebni za pripremu ovog jela:

Paprike (crvena, žuta, zelena)
Jedna velika šolja oljuštenog suncokreta
Pola limuna
Celer
Maslinovo ulje
Jedna šargarepa
1 crni luk

Recept Maje Volk za punjene paprike svet novine svet portal

PRaktična žena/youtube printscreen

beli luk po želji (jedan do dva čena)
Bosiljak
Origano
So
Paradajz
2 dl vode
Vrlo malo čili začina

Pročitajte Bez šećera i belog brašna – Sanja Marinković otkrila recept za najsočniji kolač, ovo povrće je glavni sastojak

Priprema:

Iz paprike treba izvući dršku i preseći je na pola. Tako pripremiti i ostale paprike. Sincokret staviti u blender, dodati pola limuna, krišku celera, dodati malo maslinovog ulja, šargarepu, crni luk, belog luka. Zatim je potrebno staviti začine, bosiljak, origano, so, jedan ceo paradajz, malo čili začina ili sosa da jelo bude pikantnije i u sve to sipati 2 dl vode. Sve sastojke izmiksati u blenderu i napuniti paprike smesom koja se dobila od sirovih sastojaka i poslužiti jelo.

AUTOR: Svet

FOTO: Instagram, youtube printscreen