Bez šećera i belog brašna: Sanja Marinković otkrila recept za najsočniji kolač, ovo povrće je glavni sastojak
Recept Sanje Marinković za kolač sa šargarepom osvaja ukusom
Sanja Marinković, poznata voditeljka i autorka emisije “Magazin In” vodi računa o ishrani, te je jedan od svojih zdravih recepata koje godinama priprema, podelila sa gledaocima emisije „Praktična žena“.
Recept Sanje Marinković za kolač sa šargarepom
Voditeljka je poznata po izvajanoj figuri i prirodnom izgledu na čemu joj mogu pozavideti mnoge dame, a neretko propagira zdrav način ishrane, te je tako napravila detoks program koji je mnogim ženama pomogao u skidanju viška kilograma.
Sanja je je jedna od najpoznatih domaćih TV lica i važi za osobu koja vodi računa o svom izgledu, a na njenom meniu se uvek nalaze niskokalorični i zdravi obroci. Kada želi da se zasladi, poznata voditeljka nikada neće posegnuti za kupovnim čokoladicama punim šećera, već će sama pripremiti neki kolač ili slatkiš koji ne sadrži aditive i veštačke šećere.
Pročitajte Rastanak je bio neizbežan – Kaća i Gobelja više ne žive zajedno, evo šta se desilo
Ukoliko nikada niste spremali kolač sa šargarepom, savetujemo vam da probate jer ćete se prijatno iznenaditi. Recept Sanje Marinković će vam se sigurno svideti, posebno onima što vode računa o ishrani i zdravo se hrane.
Recept Sanje Marinković – Zdrav i ukusan kolač koji se brzo sprema
Sastojci:
4 jaja
6 kašika javorovog sirupa
1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
1/4 šolje biljnog mleka
1/2 šolje kokosovog brašna
1/4 šolje gustina
1,5 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1 kašičica cimeta
aroma vanile
1 šolja rendane šargarepe
1/3 šolje seckanog ananasa
1/3 šolje mlevenih oraha
Pročitajte Ukusno, sito i ne goji – Tropske korpice po receptu Nede Ukraden morate probati
Glazura:
300ml umućene kokosove kreme
1/2 šolje krem sira
2 kašike javorovog sirupa
aroma vanile
Priprema:
Sve sastojke , sem ananasa i rendane šargarepe sipati u jednu činiju i dobro ih umutiti mutilicom. Nakon toga dodati ananas i šargarepu u pripremljenu smesu, dobro promešati i sve sipati u podmazan kalup i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.
Kada se kolač dobro ohladi preliti ga glazurom ( kokosovu kremu, krem sir, javorov sirup i vanilu izmešane spatulom). Dekorisati sitno rendanom šargarepom.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE