

Uskršnja trpeza bez ove torte ne može da prođe: Marija i Verica Šerifović podelile recept za najukusniji desert
Čokoladna torta po receptu Marije i Verice Šerifović savršen je desert
Marija Šerifović je zajedno sa svojom majkom Vericom na svom youtube kanalu pokazala kulinarsko umeće kada je priprema torti u pitanju.

Rajko Ristić
Čokoladna torta po receptu Marije i Verice Šerifović oduševiće vas ukusom
Marija i Verica Šerifović su vidu šaljivog video snimka, dale predlog šta je to čime bismo mogli na dan Vaskrsa da se zasladimo, a izbor je pao na mus tortu, na prvi pogled vrlo komplikovanu za pripremu. No, tu je Marija da vam pokaže kako to može da bude lepo, ukusno i vrlo zabavno, ako pored sebe imate pravog čoveka.
Snimajući svaki postupak, njih dve su neprestano zasmejavale jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa i odlično je izgledala.
Verica je bila pobornik dekoracije, dok se Marija sve vreme smeškala, prisećajući se prvih zajedničkih trenutaka u kuhinji kada baš jedna takva torta završila na podu.

youtube printscreen
Iako možda deluje da je komplikovana za pravljenje, čokoladna torta po receptu Marije i Verice Šerifović priprema se lako, a u nastavku teksta možete videti koji sastojci su potrebni, kao i način pripreme:
Kora:
140 g brašna
2 kašike Gustina
25 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
Pola kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
110 g šećera
100 g braon šećera
110 g suncokretovog ulja
2 veća jajeta
1 kašičica arome vanile
120 g kisele pavlake
60 g (pola šoljice) espresso kafe

youtube printscreen
Natapanje kore:
60 g (pola šoljice vruće kafe) espresso kafe
Premazivanje kore:
85 g krema
Pročitajte Komšije Vesne i Đoleta razvezale jezik – O poznatom paru nisu štedeli reči, spomenuli i Lunu
Čokoladni mus:
Kesica želatina belog mlevenog
450 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade
Prstohvat soli
Čokoladni ganaš:
150 g crne čokolade
150 ml slatke pavlake

youtube printscreen
Dekoracija:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
50 – 100 g crne čokolade za pripremu ukrasa
Priprema kore:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Okrugli pleh sa odvojivim obručem prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje na dnu. Nije potrebno oblagati pleh sa strane. U jednu činiju pomešati brašno, gustin, kakao prah, sodu, prašak za pecivo i so. Ostaviti sa strane.
Mikserom pomešati ulje, kristal šećer i braon šečer. Smesa će izgledati nalik vlažnom pesku. Potom u trećoj posudi umutiti jaja da budu vazdušasta, dodati aromu vanile i kiselu pavlaku. U posudu postepeno dodavati pomešane šećere sa uljem. Zatim dodati pripremljene suve sastojke. Na kraju dodati 60 g vruće kafe i mutiti do homogene smeše.
Staviti u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Zbog različitih jačina rerni u svakom domu, proverite čačkalicom da li je biskvit pečen nakon 30 minuta, pa dopecite ako čačkalica nije čista. Nakon pečenja premažite biskvit sa pola šoljice vruće kafe i nakon par minuta kada biskvit upije kafu, premažite tankim slojem krema. Ostavite u frižideru dok ne napravite mus.

youtube printscreen
Priprema musa:
Prelijte želatin iz kesice sa 2 kašike vode da nabubri. 300 ml slatke pavlake zagrejte do trenutka kada pavlaka počne da ključa. Sklonite sa vatre i dodajte želatin da se rastopi. Nakon toga dodajte kocke čokolade i malo soli. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.
Pročitajte Tajna je u testu – Recept Marije Šerifović za pizzu je fantastičan i sigurno će vam uspeti
150 ml slatke pavlake umutite u posebnoj posudi u čvrst šlag. Dodajte postepeno ovaj šlag u pavlaku sa otopljenom čokoladom i izmešajte. Prelijte preko biskvita. Ostavite da se stegne u frižideru naredna 2 sata.

youtube printscreen
Priprema ganaša:
Zagrejati slatku pavlaku do trenutka pojave prvih mehurića. Čokoladu izlomiti na kockice. Preliti pavlaku preko čokolade i izmešati sastojke. Preliti preko ohlađenog musa.
Ostaviti u frižideru bar jedan sat pre dekorisanja.