Tajna je u testu: Recept Marije Šerifović za pizzu je fantastičan i sigurno će vam uspeti
Recept Marije Šerifović za pizzu je fantastičan
Pažljivo pratite uputstva za recept Marije Šerifović, nije teško, a svaki korak je snimila i objavila na svom Youtube kanalu pa ga obavezno pogledajte.
Mara inače obožava hranu, ali svako malo je i na nekoj dijeti, pa se šali da su joj oči stalno gladne. Kada je u fazi skidanja kilograma, njen jelovnik se svodi na palentu za doručak, koju jede spemljenu na puteru i sa mladim sirom.
Recept Marije Šerifović svi će obožavati
Nekad su to ovsene pahuljice sa jabukom, kivijem, suvim šljivama i dva tri badema ili zdrav hleb uz ćureća prsa, salatu i paradajz, a voli i domaću pileću paštetu i sirni namaz. Njen ručak kada je na dijeti po savetu nutricioniste teba da bude kuvano jelo, ali tu nastaje problem. “Ne volim ni grašak, ni boraniju, ni paprike koje teško varim, i onda sam ja osuđena na jednom nedeljno biftek, ribu ili neku piletina sa susamom. Ne jedem lososa, svinjske krmenadle, ali piletina je dobar izbor za ručak”, kaže Marija koja baš i ne kuva za razliku od majke Verice Šerifović koja se šali da joj je dan propao ako se ne uhvati za tiganj, lonac ili šerpu.
Pročitajte Boba Živojinović podelio recept za najbolju baklavu – Sa njom ga je Brena osvojila (recept)
Biće da je ipak i Marija nasledila malo tog talenta, pa je vrlo uspešno napravila Margaritu u svojoj kuhinji, a njen recept za pizzu je fantastičan. Pica je hrskava i ukusna, a evo kako se pravi.
Marija napominje da je Margaritu usput malo prepravila i dodala šunku koja se inače na ovu pizzu ne stavlja. Potrebno vam je oštro brašno, zatim između 10 do 15 grama svežeg kvasca u koji se stavi ravna kašičica šećera i doda malo vode, kvasac se rastvori, a u pola kilograma brašna se stavi oko 5 grama soli i malo maslinovog ulja.
Promeša se i u sredinu se sipa kvasac koji je nadošao. Zatim se dodaje pomalo oko 350 mililitara vode i dobro se promeša. Izvadi se i dobro umesi, a onda se testo ostavi da stoji pola sata poklopljeno.
Po receptu Marije Šerifović testo treba da je tanko
Testo se posle razvuče oklagijom koja je posuta brašnom kao i površina. Testo ne treba da bude debelo. Na testo se stavi malo maslinovog ulja, pa paradajiz koji se malo posoli.
– “Onda mocarela, ja volim puno sira. Rešila sam da ipak stavim i malo tanke italijanske šunke preko, tri koluta, a preko toga još malo sveže mocarele. I pizza je spremna da ide u vruću rernu na 15-ak minuta” –objasnila je Marija koja ne voli bosiljak kao dodatak, a rukolu voli samo kada je pizza sa pršutom, a vi kako želite. Prijatno!