

Jutra su nekada mirisala na čokoladu: Slavica Rokvić podelila recept za tortu koju je Marinko obožavao (recept)
Recept Slavice Rokvić miriše na ljubav
Supruga nekadašnjeg slavuja Marinka Rokvića koji je preminuo 6. novembra 2021. svim silama se trudi da uspomene na njega ne izblede. Slavica Rokvić nikada nije prežalila odlazak svog ljubljenog supruga ali nikad nije ni dozvolila da je tuga i bol obuzmu.

Zbog svoje porodice spremna je da se bori do kraja, da im ulepšava dane a to i danas, nakon smrti Marinka čini nesebično. Osim toga što je spremna da za svoje unuke i sinove učini nemoguće stvari, Slavica je tu da im sprema najukusnija jela i poslastice koje je i Marinko dok je bio živ, sigurno obožavao.

Recept Slavice Rokvić miriše i na jesen
Ovih dana na Slavičinom Instagramu mogli smo da vidimo jednostavan recept za čokoladnu pitu, a da je ovo bio omiljeni kolač Marinka Rokvića, samo se nametnulo.
Pročitajte Slavica Rokvić pokazala svoju sreću, a svi se pitaju kako bi Marinko reagovao na to
– Obožavam jutra koja zamirišu čokoladom. A po vašem ogromnom interesovanju za recept za ukusnu čokoladnu pitu osećam da i vi obožavate taj isti osećaj. Neka recept proputuje ovom platformom i obraduje sve ljubitelje čokolade, radosti i ljubavi među ljudima bez obzira na razlike. Radujmo se!
View this post on Instagram
Sastojke i pripremu možete pročitati u nastavku:
Recept:
Sastojci za testo:
300 g putera
400 g brašna
Pročitajte sve recepte poznatih na ovom linku, bićete oduševljeni
2 žumanca
8 kašika vode
Unesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frižider…

Sastojci za fil: 10 žumanaca mutimo sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 jaja.
Pročitajte Pravi srpski specijalitet – Suzana Mančić podelila recept za ukusno kuvano jelo koje njen Simica obožava (recept)
Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom. Razvučemo donju koru u sredinu fil pa gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja.

Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni 45 minuta. A poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite. Uživajte u toplini i punoći mirisa koji će se širiti kuhinjom budeći osećaj sigurnosti, ljubavi za sve one kojima ćete je pripremiti.