Recept Slavice Rokvić
Svet

October 19, 2023 11:45

By

Jutra su nekada mirisala na čokoladu: Slavica Rokvić podelila recept za tortu koju je Marinko obožavao (recept)

Recept Slavice Rokvić miriše na ljubav

Supruga nekadašnjeg slavuja Marinka Rokvića koji je preminuo 6. novembra 2021. svim silama se trudi da uspomene na njega ne izblede. Slavica Rokvić nikada nije prežalila odlazak svog ljubljenog supruga ali nikad nije ni dozvolila da je tuga i bol obuzmu.

Recept Slavice Rokvić

Instagram

Zbog svoje porodice spremna je da se bori do kraja, da im ulepšava dane a to i danas, nakon smrti Marinka čini nesebično. Osim toga što je spremna da za svoje unuke i sinove učini nemoguće stvari, Slavica je tu da im sprema najukusnija jela i poslastice koje je i Marinko dok je bio živ, sigurno obožavao.

Recept Slavice Rokvić

Instagram

Recept Slavice Rokvić miriše i na jesen 

Ovih dana na Slavičinom Instagramu mogli smo da vidimo jednostavan recept za čokoladnu pitu, a da je ovo bio omiljeni kolač Marinka Rokvića, samo se nametnulo.

Pročitajte Slavica Rokvić pokazala svoju sreću, a svi se pitaju kako bi Marinko reagovao na to

– Obožavam jutra koja zamirišu čokoladom. A po vašem ogromnom interesovanju za recept za ukusnu čokoladnu pitu osećam da i vi obožavate taj isti osećaj. Neka recept proputuje ovom platformom i obraduje sve ljubitelje čokolade, radosti i ljubavi među ljudima bez obzira na razlike. Radujmo se!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

Sastojke i pripremu možete pročitati u nastavku:

Recept:

Sastojci za testo:

300 g putera
400 g brašna

Pročitajte sve recepte poznatih na ovom linku, bićete oduševljeni 

2 žumanca
8 kašika vode

Unesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frižider…

Recept Slavice Rokvić

Instagram

Sastojci za fil: 10 žumanaca mutimo sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 jaja.

Pročitajte Pravi srpski specijalitet – Suzana Mančić podelila recept za ukusno kuvano jelo koje njen Simica obožava (recept)

Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom. Razvučemo donju koru u sredinu fil pa gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja.

Recept Slavice Rokvić

Instagram

Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni 45 minuta. A poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite. Uživajte u toplini i punoći mirisa koji će se širiti kuhinjom budeći osećaj sigurnosti, ljubavi za sve one kojima ćete je pripremiti.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images