Dijeta Marije Šerifović svet novine svet portal
Svet

April 13, 2024 13:00

By

Dijeta Marije Šerifović čini čuda: Za nedelju dana tri kilograma manje, pevačica otkrila u čemu je tajna

Dijeta Marije Šerifović donosi odlične rezultate

Iako je poznata kao gurman, i u svojim vlogovima često kuva sa majkom Vericom, Marija Šerifović rešila je da mora liniju da dovede do savršenstva. Jednom prilikom je poznata pevačica otkrila da njena dijeta pored balansirane ishrane zahteva i redovnu fizičku aktivnost, što joj neretko teško pada.

Dijeta Marije Šerifović svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Dijeta Marije Šerifović zahteva i fizičku aktivnost

Pre nego što je odlučila da krene put dijete i posebnog režima ishrane, obratila se nutricionistkinji što bi svako ko razmišlja o dijeti i trebalo da uradi.

Poznata kao neko ko kolegama na snimanje donosi razne đakonije, Marija je otkrila šta sada sprema i donosi u studio:

“Od kada sam na posebnom režimu ishrane, mogu da im donesem samo bademe i tikvicu”, rekla je ona kroz smeh.

Pročitajte Razveli se Keba i Olja posle 3 decenije braka – Pevačeva ljubavnica iznela sve detalje

Dijeta Marije Šerifović pre svega je zdrava. Iako postoje mnogi lakši tretmani poput liposukcije i smanjenja želuca što javne ličnosti preferiraju, Marije je želela da se kilograma otarasi na potpuno prirodan način,

“Skinula sam nekih sedam kilograma za tridesetak dana, agonija se nastavlja. Mnogi poznati koriste razne liposukcije, ja sam želela da u potpunosti i iz korena promenim svoje navike. Želim da mi zdrava ishrana i trening uđe u način života, da ne bude nešto kratkotrajno, već nešto što je zdravo ne samo za mene, već i za moje okruženje”, izjavila je.

Dijeta Marije Šerifović svet novine svet portal

M.M./ATAImages

Dijeta Marije Šerifović sastoji se od zdravih namirnica

Nakon prve nedelje u kojoj je postigla najveći uspeh budući da je smršala 2,8 kg, Marija je nastavila da se hrani zdravo, a jednom prilikom je podelila i svoj jelovnik.

“Za doručak jedem na primer palentu, koja je daleko lepša kada se sprema na puteru, ali je ja sada jedem na vodi i uz nju konzumiram mladi sir koji ima malo masnoće i to bude lepo. Volim i ovsene pahuljice sa jabukom, kivijem, par badema, možete i suve šljive, strava je. Nekada zdrav hleb koji ne jedem često, ali je jako ukusno, uz ćureća prsa, salatu i paradajz, ili domaća pileća pašteta i sirni namaz.”

Pročitajte Prizor koji topi i najtvrđa srca – Marija Šerifović na ivici suza, ovo nije očekivala

Pevačica je priznala da je najviše muke imala sa ručkom budući da ne voli kuvana jela.

“Ako volite kuvano, spaseni ste, ne volim ni grašak, ni boraniju ni paprike koje teško varim, i onda sam ja osuđena na jednom nedeljno biftek, ribu ili neku piletinu sa susamom. Ne jedem lososa, svinjske krmenadle, znači mora i o tome da se vodi računa. Piletina je uvek dobar izbor za ručak”, rekla je.

Dijeta Marije Šerifović svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Užina joj se uglavnom sastojala od voća, jogurta ili kiselog mleka sa čija semenom, dok su za večeru rezervisane lako svarljive namirnice.

“Tuna salata, razne salate, jogurt i tako dalje. Ali nemojte da vas ovo zavara, važne su i količine hrane koje unosite. Takođe, važno je da pre nego što krenete da se hranite drugačije uradite i krvnu sliku i tako dalje”, objasnila je Marija.

Kad god bi osetila glad, Marija bi popila čašu obične vode ili bi u nju iscedila malo limuna i to joj je pomoglo da “zavara glad”.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram