Kako smršati svet portal svet
Svet

March 28, 2024 15:00

By

Smršajte bez gladovanja: Ovo su jednostavni trikovi za brz gubitak kilograma

Kako smršati brzo i lako sada je poznato

Verovatno mislite da ćete, ako počnete da držite dijetu, non-stop biti gladni. No, to ne mora da bude slučaj. Naime, nutricionisti ističu da postoje namirnice koje imaju vrlo malo kalorija na 100 grama, što znači da ih možete jesti u nešto većim količinama, a brojevi na vagi će biti i te kako zadovoljavajući. Mi vam otkrivamo kako smršati brzo, lako i bez gladovanja.

Kako smršati svet portal svet

Pixabay

Evo top 5 namrinica koje bi obavezno trebalo da dodate na listu za kupovinu – bićete siti i, naravno, mršavi:

1. Tikvice (20 kalorija/100 g)
2. Šampinjoni (22 kalorije/100 g)
3. Paprike (26 kalorija/100 g)
4. Patlidžan (25 kalorija/100 g)
5.Jagode (30 kalorija/100 g)

Pročitajte Oglasio se Toni Bijelić posle priča da odavno ima novu, znatno mlađu devojku

Sigurni smo da ćete napraviti ukusna jela od njih, ali tu nije kraj našim trikovima za ekspresni gubitak kilograma. Čuli ste da je duboko disanje jedna od najboljih strategija za borbu protiv stresa, ali jeste li znali da vam može pomoći da sagorite kalorije?

Kako smršati svet portal svet

Pixabay

Kako smršati i brzo sagoreti kalorije

Što više kiseonika unosite u pluća, to više povećavate njihov kapacitet, a to za posledicu ima ubrzavanje metabolizma i sagorevanje kalorija. Međutim, morate imati na umu da više kiseonika nećete uneti u pluća tako što ćete brže disati, već je ključ u tome da dišete sporo i duboko, naročito dok vežbate ili trenirate. Trenimg je takođe veoma važan kada je mršavljenje u pitanju, ali svakako da nije presudan. On će vam posle pravilne ishrane omogućiti da zategnete svoje telo.

Kako smršati svet portal svet

Pexels

Šta kažu brojevi?

Sa svakim litrom vazduha koji udahnete sagorevate pet kalorija, a stručnjaci su došli do zaključka da ljudi koji dišu “uobičajeno”, a ne duboko, sagorevaju duplo manje kalorija od onih koji su fokusirani na svoje disanje i vode računa o svakom udahu i izdahu. Tako da, ukoliko želite da smršate, obratite pažnju i na disanje.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: SREĆNA ŽENA

FOTO: PEXELS, PIXABAY