Nova devojka Harisa Džinovića svet novine svet portal
Svet

May 12, 2024 11:45

By

Vrlo jednostavan, a ukusan i zdrav obrok: Iz kuhinje Harisa Džinovića stiže lagano jelo koje uspeva svima

Recept Harisa Džinovića za sataraš podseća na detinjstvo

Malo je poznato da pevač Haris Džinović osim ljubavi prema muzici gaji i veliku ljubav prema kuvanju. On je vrhunski gastronom i odličan domaćin koji uživa u spremanju specijaliteta, dobroj atmosferi i u društvu svojih prijatelja.

Recept Harisa Džinovića za sataraš svet novine svet portal

Una tv/Muštluk/printscreen

Recept Harisa Džinovića za sataraš – Ukus ovog jela vraća u detinjstvo

Gosti Harisa Džinovića u emisiji “Muštuluk” na UNA TV bili su Neda Ukraden i Goran Bregović i imali su čast da uživaju u lepoj muzici, ali i da isprobaju Harisova jela koja je pevač spremao tokom njihovog gostovanja.

“Kažu da je sataraš mađarsko jelo, da je spojio azijsku i mađarsku kuhinju. Nekada je sataraš bio kultno jelo, ali i glavno jelo. Dok sam bio mali, pravio se satraš sa rižom, sa malo piletine i izgledalo je jako dobro. Konačno, na tom satarašu smo svi i porasli, bar mi dole u Sarajevu”, reko je Haris u emisiji.

Pročitajte Đini Džinović u porodičnoj kući ukazana lekarska pomoć – Haris ne želi da paniči, čeka rezultate

Recept Harisa Džinovića za sataraš je jednostavan za pripremu, a potrebni sastojci za ovo jelo su:

400g crvene paprike
400g žute paprike
250g ljubičastog luka
400g paradajza
250g tikvica
200g patlidžana
20g peršuna
80g belog luka
malo ulja (oko 0,5 dcl)
biber, so, vegeta

Recept Harisa Džinovića za sataraš svet novine svet portal

Una tv/Muštuluk/printscreen

Način pripreme:

Paprike peći u rerni 20 minuta, oljuštiti ih i iseći na trake. U tiganju na malo ulja ispržiti ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada je luk upržen, dodati u tiganj isečenu papriku, tikvicu, paradajz i patlidžan. Sve začiniti potrebnim začinima i sitno iseckanim belim lukom. Gotovo jelo ukrasiti sa malo svežeg peršuna i poslužiti.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE

AUTOR: Svet

IZVOR: Una tv

FOTO: ATA images, printscreen, RajkoRistić