Vrlo jednostavan, a ukusan i zdrav obrok: Iz kuhinje Harisa Džinovića stiže lagano jelo koje uspeva svima
Recept Harisa Džinovića za sataraš podseća na detinjstvo
Malo je poznato da pevač Haris Džinović osim ljubavi prema muzici gaji i veliku ljubav prema kuvanju. On je vrhunski gastronom i odličan domaćin koji uživa u spremanju specijaliteta, dobroj atmosferi i u društvu svojih prijatelja.
Recept Harisa Džinovića za sataraš – Ukus ovog jela vraća u detinjstvo
Gosti Harisa Džinovića u emisiji “Muštuluk” na UNA TV bili su Neda Ukraden i Goran Bregović i imali su čast da uživaju u lepoj muzici, ali i da isprobaju Harisova jela koja je pevač spremao tokom njihovog gostovanja.
“Kažu da je sataraš mađarsko jelo, da je spojio azijsku i mađarsku kuhinju. Nekada je sataraš bio kultno jelo, ali i glavno jelo. Dok sam bio mali, pravio se satraš sa rižom, sa malo piletine i izgledalo je jako dobro. Konačno, na tom satarašu smo svi i porasli, bar mi dole u Sarajevu”, reko je Haris u emisiji.
Pročitajte Đini Džinović u porodičnoj kući ukazana lekarska pomoć – Haris ne želi da paniči, čeka rezultate
Recept Harisa Džinovića za sataraš je jednostavan za pripremu, a potrebni sastojci za ovo jelo su:
400g crvene paprike
400g žute paprike
250g ljubičastog luka
400g paradajza
250g tikvica
200g patlidžana
20g peršuna
80g belog luka
malo ulja (oko 0,5 dcl)
biber, so, vegeta
Način pripreme:
Paprike peći u rerni 20 minuta, oljuštiti ih i iseći na trake. U tiganju na malo ulja ispržiti ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada je luk upržen, dodati u tiganj isečenu papriku, tikvicu, paradajz i patlidžan. Sve začiniti potrebnim začinima i sitno iseckanim belim lukom. Gotovo jelo ukrasiti sa malo svežeg peršuna i poslužiti.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE