Pesma Ace Lukasa sveet novine svet portal
Svet

May 12, 2024 22:00

By

Ovo je bila tajna, nećete verovati kako je nastao jedan od najvećih hitova Marine Tucaković

Pesma Ace Lukasa doživela je neverovatan uspeh zahvaljujući Marini Tucaković

Marina Tucaković je u amanet ostavila najveće hitove rok i folk muzike. Mnogi pevači imaju zavidne karijere zahvaljujući njenim tekstovima, a zanimljiva je anegdota kako je nastala pesma Ace Lukasa “Lična karta”,  nakon koje je njegova karijera doživela uzlaznu putanju.

Pesma Ace Lukasa svet novine svet portal

Rajko Ristić

Marina otkrila tajnu kako je napisana pesma Ace Lukasa “Lična karta”

Pesma je objavljena 1998. godine na istoimenom albumu. Radi se o najuspešnijem Lukasovom albumu sa kojeg su se još izdvojile pesme “Kafana na Balkanu”, “Kuda idu ljudi kao ja”, “Pesma od bola”. Poznatu melodiju preradio je Aleksandar Radulović – Futa, stihove napisala Marina, svojom energijom obojio Aca Lukas.

Pročitajte Đini Džinović u porodičnoj kući ukazana lekarska pomoć – Haris ne želi da paniči, čeka rezultate

Prema mišljenju mnogih, Marina je napisala Lukasov najveći hit, a kako je svojevremeno sama rekla u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”, dobro se pomučila oko refrena, a onda je spontano došla do refrena i naslova.

Pesma Ace Lukasa svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATA Images

“Melodija je glavna, neke pesme idu lako, dok se oko drugih pomučiš. Za pesmu “Lična karta” stihove sam napisala za pola sata, ali sam refren smišljala dva meseca. Ne vredi, tada se sporije radilo, nije bila hiperprodukcija i bilo je bolje. I tako jednog dana, žena što radi kod nas Dušanka, ona meni kaže “maco, vodi računa, lična karta ti je tu” i meni odmah neka igra asocijacija, i to se lepo nadoveže na one strofe. Tako ti je to sa inspiracijom. Dešavalo mi se da dok kuvam, inspiracija dođe”, rekla je.

Pročitajte Potresno PRIZNANJE pre smrti! Marina Tucaković najviše se PLAŠILA ovog!

“Rad mora da postoji, isnpiracija bez rada i usavršavanja nije to to”, izjavila je Marina u pomenutoj emisiji.

Pesma Ace Lukasa svet novine svet portal

Rajko Ristić

Podsetimo, Marina Tucaković je preminula pre tri godine, nakon duge i teške borbe sa karcinomom. Bila je najpoznatiji muzički tekstopisac u Srbiji, ali i u regionu, a zahvaljujući njenim tekstovima mnogi pevači su se proslavili.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Rajko Ristić