Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković
Svet

February 26, 2024 18:13

By

Marini Tucaković jedan telefonski poziv promenio život, Neda Ukraden otkrila istinu nakon 40 godina

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković bila je za poželeti

Pevačica Neda Ukraden, koja je godinama na javnoj sceni izgradila je zavidnu karijeru, a njene pesme su veliki hitovi. Ipak, numera “Zora je” je njena lična karta. Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković oko ove pesme bila je jedna od najuspešnijih, evo i zašto…

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković

Zorana Mandic/ATAImages

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković desila se jednim pozivom 

Davne 1985. muziku za ovu pesmu napisao je Đorđe Novković. On je najpre želeo da pesmu nazove “Milan labud”, ali Neda se upravo tada razvela od supruga Milana, pa mu to nije dozvolila. Tada je saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković dobila svoj pravi oblik…

Pročitajte Tanja Savić i Muki Bešić podelili srećnu vest – Čestitke stižu sa svih strana

Kako je Neda jednom prilikom ispričala u pisanju teksta učestvovala je legendarna Marina Tucaković, koja je zahvaljujući jednom napisanom stihu “Suza je iz oka kanula”, navodno dobila preko 100. 000 evra.

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković

Rajko Ristić

– Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’. Poslednja i konačna verzija je ‘Zora je’.

Pročitajte Na pragu osme decenije – Neda Ukraden proslavlja 72. rođendan a ovako izgleda u kupaćem i bez Fotošopa (foto)

– Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra – rekla je Neda svojevremeno , a ovim podatkom je i te kako iznenadila javnost.

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković

Rajko Ristić

Saradnja Nede Ukraden i Marine Tucaković – Obrada ove pesme ostvarila je veliki uspeh u Evropi

Zora je danas je najizvođenija pesma diskografske kuće Jugoton, prevedena je na 13 svetskih jezika, a album “Hoću tebe” prodan je u preko 500.000 primeraka.

Pročitajte Neda Ukraden imala je samo jednu pravu ljubav – Pevačica priznala vezu sa čuvenim doktorom FOTO

Pesmu je 2004. godine obradio sastav Karma, a Neda Ukraden je tek 2008. godine snimila videospot za pesmu i to na otoku Pagu. Ovu je pesmu 1987. obradio Piet Veerman pod nazivom Sailin’ Home. Ova je obrada ostvarila veliki uspeh u Europi i prodata je u 1.100.000 primeraka.

AUTOR: SVET

IZVOR: Espreso

FOTO: Rajko Ristić