Piroške punjene krompirom i sirom: Vazdušasto i ukusno pecivo koje podseća na detinjstvo
Piroške – Punjeno prženo pecivo s krompirom
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.
mirovanje: 30 min.
mrsno jelo
Sastojci:
Za testo:
* 2 jajeta
* 250 ml jogurta
* 200 g pasiranog krompira
* 500 g mekog brašna
* 1 prašak za pecivo
* malo soli
* ulje za prženje
Za fil:
* 350 g salame ćurećih prsa
* 150 g sitnog sira
* 2 kašike kečapa + kečap za posluženje
* origano
Pročitajte Integralni pužići sa sirom – Ukusno i mekano domaće pecivo koje može svako da napravi
Priprema:
1. Za pripremu testa u činiji umutiti jaja i jogurt, pa dodati pasirani krompir, prašak za pecivo i malo soli po ukusu. Postepeno dodavati brašno po potrebi i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe.
2. Za pripremu fila, ćureća prsa iseći na kockice, pa sjediniti sa sitnim sirom, kečapom i origanom.
3. Nadošlo testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i istanjiti ga oklagijom u pravougaonu koru debljine 3-4 mm. Koru iseći na manje pravougaonike.
4. Duž jednne strane svakog pravougaonika naneti kašiku fila, bočne strane presaviti 1 cm prema sredini, te sve zajedno urolati.
5. Punjene piroške pržiti na umerenoj temperaturi s obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirni ubrus da bi upio suvišnu masnoću. Poslužiti ih uz kečap.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!