Bolest Ksenije Mijatović svet novine svet portal
Svet

May 2, 2024 15:45

By

Osmeh na licu iako je bolest pokvarila sve: Ksenija promenila život iz korena, danas je mnogi ne prepoznaju

Bolest Ksenije Mijatović pravilo joj je velike probleme

Pevačica Ksenija Mijatović pre nekoliko godina odlučila je da mikrofon okači o klin i posveti se sasvim drugačijoj profesiji. Bolest Ksenije Mijatović navela ju je na put da se u trideset i osmoj godini upisala je psihologiju, a zatim se posvetila lajfkoučingu.

Bolest Ksenije Mijatović svet novine svet portal

Ata images

Bolest Ksenije Mijatović glavni okidač za napuštanje karijere 

Ksenija je navela da joj nije bilo lako da donese odluku da napusti estradu.

Pročitajte Sudbina joj je odredila tugu – Ana Bekuta ostala bez para i krova nad glavom

U jednom momentu sve što ja jesam nije bilo dovoljno da od muzike mogu da živim, i jako mi je bilo teško da se oprostim od nečega što je moj život. Ali počela sam ceo život ispočetka – rekla je ona svojevremeno u emisiji “Kec na jedanaest”.

Bolest Ksenije Mijatović svet novine svet portal

Ata images

Ona je zatim govorila o svom obrazovanju.

– U 38. godini sam upisala psihologiju sa klincima od 19, masterirala sam i napisala dva naučna rada. Uporedo sa psihologijom završila sam i studije na Institutu za integrativnu psihoterapiju – ispričala je Ksenija u pomenutoj emisiji.

Pročitajte U potpunosti ga razorilo a porodici slomilo srca – Gagi Jovanović se bori protiv teške bolesti 

Bolest Ksenije Mijatović navelo je pevačicu da se posveti istraživanju vitiliga, hroničnog oboljenja kože sa kojim se i sama bori.

Bolest Ksenije Mijatović svet novine svet portal

Ata images

Bolest Ksenije Mijatović gadila se mnogima

– Danas sam licencirani trener programa “Izlečite svoj život”, po principima filozofije Lujze Hej, i svoj glas koristim da ljudima, osim divnih pesama, prenesem i reči podrške, optimizma i vere, te poruku da je sva snaga u nama samima i da zaista možemo sve, samo ako to istinski želimo.

Ksenija je u emisiji dodala i da su se mnogi ljudi u prošlosti gadili da joj pruže ruku zbog njenog oboljenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mijatovic ksenija (@mijatovicksenija)

Ona je otvoreno pričala i o depigmentaciji, odnosno neizlečivu bolest kože.

Bolest depigmentacije kože za koju zvanična medicina nema lek ni danas, a ni odgovore na pitanja zašto i kako nastaje. Tokom svih ovih godina veliki broj ljudi, sa istim ili sličnim problemima, obratilo mi se za pomoć. Želeli su da prevaziđu svoje barijere i strahove, a ja sam se trudila da ih svojom pričom inspirišem. U meni su videli nekog čiji životni put ničim nije bio uzdrman, a to baš i nije bilo tako. Moj put do zvezda bio je dug. Ono najvažnije što sam shvatila kroz komunikaciju sa svim tim divnim ljudima je da svi nosimo neki bol duboko u sebi. Neko se lakše bori sa njim, neko teže… Ali, naposletku, svi želimo isto – da budemo voljeni i volimo, da imamo dobre međuljudske odnose i realizujemo sopstvene potencijale. Odavno već znam da ljude, osim svojim glasom, želim i mogu da inspirišem i svojim rečima – pričala je Ksenija.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images