Odluka Milana Stankovića svet portal svet
Svet

March 25, 2024 11:45

By

Milan Stanković otkrio šta se tokom posta jede u manastiru: Podelio recept za jedno od tih jela

Recept Milana Stankovića za posni doručak

Pevač Milan Stanković već godinama posvećen je veri, pa neretko vreme provodi u pravoslavnim manastirima u kojima pronalazi mir. S obzirom na to da je tokom boravka u manastirima pomagao u kuhinji, pevač je imao priliku da vidi kako se hrane monasi, a mi vam prenosimo recept Milana Stankovića za jedno od manastirskih jela.

Recept Milana Stankovića svet portal svet

Ata images

Počeo je Vaskršnji post koji traje 48 dana i jedan je od strožih za vernike koji se pridržavaju kanona. Polovina posta odvija se na vodi. Postoji mnoštvo posni jela koja se mogu spremati bez kapi ulja, a među njima je i u poslednje vreme i kod nas popularni humus.

Pročitajte Devojko, to je tvoja realnost – Ni suza, ni utehe, Melina ćerku sasekla rečima

S obzirom na to da je bio na korak od toga da se zamonaši, jasno je da i Milan posti do 5. maja, kada ove godine pada Vaskrs. A, jedno od jela koje rado priprema, naročito za doručak, je namaz od leblebija, koji se priprema na vodi.

Recept Milana Stankovića svet portal svet

Instagram

Ovo jelo je veoma hranljivo, te je idealno za doručak. A, ono što će se svima dopasti je to što se priprema veoma brzo i lako.

Recept Milana Stankovića za namaz od leblebija

Sastojci za humus na vodi:

200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
4 kašike tahinija (pasta od susama)
kašičica soli
pola kašičice bibera
sok od 2 manja limuna
kašika suvog vlašca
kašika belog luka u prahu
začinska paprika

Recept Milana Stankovića svet portal svet

Pexels

Priprema:

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro izmiksajte. Ukoliko je humus suviše gust dodajte malo vode iz konzerve u kojoj su se nalazile leblebije. Namaz je potrebno blendirati sve dok se ne dobije glatka i ujednačena masa.

Humus možete služiti odmah pošto ste ga pripremili, a možete ga i nekoliko dana čuvati u tegli, u frižideru. Pre posluživanja možete ga posuti začinskom paprikom.

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM, PEXELS