Ćerka Tome Kuruzovića
Svet

June 5, 2023 22:15

By

Srpski glumac se razboleo zbog ćerkine smrti: Bivšu suprugu okrivio za sve

Ćerka Tome Kuruzovića preminula zbog droge

Srpski glumac Tomo Kuruzović napustio nas je pre šest godina, a iza njega su ostale brojne uloge po kojima će ga pamtiti. Iako je u javnosti delovalo da je srećan čovek, istina je bila daleko od toga, a krivac za njegovu tugu bila je prerana smrt ćerke.

Pročitajte Tanasije Uzunović bio je najbogatiji glumac, a onda je zbog ovoga ostao bez devet kuća 

Ćerka Tome Kuruzovića

Ata images

Ćerka Tome Kuruzovića još kao srednjoškolka upala je u pakao droge iz koga nikada nije uspela da se izvuče.

– Oduvek sam sumnjao da nisam miljenik sreće, a otkad sam sahranio kćerku, sasvim sam siguran da je tako. Za roditelja nema veće tragedije nego da ide za kovčegom u kom je njegovo dete. To je nešto najstrašnije što može da mu se desi. A ja, dok sam moju Sanju sahranjivao pored njene majke Ljubinke u Arilju, razmišljao sam koliko sam grešan. Njen greh je što me je lagala, a moj što nisam više vremena proveo s njom, iako sam svestan da nikoga ne možeš držati pod staklenim zvonom – rekao je svojevremeno u velikoj ispovesti za Gloriju.

Pročitajte Bata Živojinović imao je samo jednu želju, koju je otkrio sinu 

Ćerka Tome Kuruzovića

Ata images

Ćerka Tome Kuruzovića imala je nepunih 12 godina kada su joj se roditelji razveli, a nakon toga je nastavila da živi sa majkom Ljubinkom.

– Smatrao sam da će joj biti bolje pored majke. Ubrzo se pokazalo da je Ljubinka previše popustljiva, odnosno da suviše veruje detetu kojem je bila potrebna kontrola. Mislila je da je Sanja zrela, da ume da proceni šta valja, a šta ne. Čak i kad je naša kćerka prvi put posegnula za onim za čim nije smela, za drogom, verujući kako je to prečica do boljeg života, Ljubinka je bila ubeđena da je to samo plod moje mašte.

Pročitajte Manda je iza sebe ostavio devetogodišnjeg sina, koji je izrastao u lepotana koji majci pravi probleme

Ćerka Tome Kuruzovića

Ata images

Ljubinka je u tom periodu svu svoju pažnju usmerila ka drugom muškarcu, a kada je problem sa drogom, koji je imala njihova ćerka, otišao predaleko, nije želela da učestvuje u njenoj borbi.

– Ta borba, bez ikakvih izgleda da ima srećan kraj, trajala je dugo. Uzalud sam pokušavao da spasem Sanju, njena majka mi nije bila saveznik u toj i inače nemogućoj misiji. Čak me je, kad god bih naveo neki sličan primer iz okruženja, optuživala da uvek mislim na najgore, da nisu svi narkomani, prostititutke, loši ljudi.

Ćerka Tome Kuruzovića u paklu droge od gimnazijskih dana

Kako je Tomo ispričao, Sanjina zavisnost se razvila još tokom gimnazijalskih dana, kada je bez njegove dozvole otišla u Amsterdam.

– Ljubinka me je zvala da traži pare za taj put. Zgranuo sam se kad mi je rekla da Sanja ide sama, turistički, nisam hteo da joj dam ni dozvolu za to, a kamoli novac. Svejedno, ona je otputovala. Prošlo je pola godine i jednog dana me je pozvao nepoznat muškarac koji mi je zamuckujući saopštio da je Sanja kod njega u Londonu i da je u jako lošem stanju. Tražio je da pošaljem pare za kartu da se vrati kući. Shvatio sam sa čim imam posla i obećao sam da ću, čim moja kćerka stigne kući, platiti sve troškove.

Pročitajte Drug Paje Vuisića otkrio manje poznate detalje o njemu – Bio je najskuplji glumac, a neke kolege nije podnosio

Ćerka Tome Kuruzovića

Ata images

Sreću je našao u drugom braku sa kostimografkinjom Mirjanom Čiplić Kuruzović i sa njom dobio sina Aleksandra.

– Samo je moja Mira znala kako mi je, jer o svojoj muci nisam nikom drugom pričao. Probao sam na sve načine da pomognem kćerki, bio sam uz nju kad je lutala od fakulteta do fakulteta, pokušavala da pronađe smisao… Ali nisam mogao da je spasem od nje same – rekao je glumac jednom prilikom za Gloriju.

IZVOR: GLORIA, NOVA, KURIR

FOTO: ATA IMAGES