

Čokoladni rolat sa lešnicima: Najkremastiji kolač koji ćete probati
Čoko-rolat sa lešnicima – Kremasti rolat sa čokoladom i lešnicima
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.
Sastojci:
Za koru:
* 4 jajeta
* 2 kašike brašna
* 2 kašike mlevenih lešnika
* 2 kašike kakaoa
* 2 kašike ulja
Za fil:
* 300 ml slatke pavlake
* 150 g čokolade za kuvanje
* 2 kašike lešnik krema
* 1 kašika čokoladnog likera
Pročitajte Nugat kuglice po receptu Nine Janković idealan su kolač za Novu godinu – Pripremaju se za 10 minuta (recept)

Ženja Aćimović
Priprema:
1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno, mlevene lešnike i kakao, pa varjačom umešati u smesu.
2. Četvrtasti kalup dimenzija 35×24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Pečenu koru zajedno s papirom za pečenje smotati u rolat i ostaviti da se ohladi.
3. Za pripremu fila u šerpici zagrejati slatku pavlaku vodeći računa da ne proključa. Preliti je preko čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu čokoladnu smesu dodati lešnik krem i liker od čokolade, pa umutiti mikserom.
5. Ohlađenu koru razviti i premazati je sa 2/3 fila od čokolade, urolati, pa rolat odozgo premazati ostatkom fila. Ostaviti u frižideru da stegne, a zatim ga iseći na šnite.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!