

Harisov desert osvojiće vas ukusom: Recept za ovu poslasticu svi će vam tražiti
Tiramisu po receptu Harisa Džinovićafantastičnog je ukusa
Haris Džinović poznat je kao veliki gurman, a osim što se odlično snalazi u kuhinji, često iznenadi svoje goste pripremanjem specijaliteta. Njegova ljubav prema kulinarstvu nije ograničena samo na slane đakonije, već pevač uživa i u stvaranju slatkih poslastica.
Tiramisu po receptu Harisa Džinovića – Desert za svaku priliku
Jedno od njegovih specijaliteta je i sočni tiramisu, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Njegova sad već bivša supruga Melina jednom prilikom govorila je koliko Haris dobro kuva, te da je tiramisu jedna od njenih omiljenih poslastica, a da je pevač priprema bolje od svih.

Vitor Diniz/Pexels
– Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno – priznala je tada Melina.
Tiramisu po receptu Harisa Džinovića dopao se svima koji su probali, a on je svoje kulinarsko umeće pokazao i u autorskoj emisiji “Muštuluk”.
– Dobre pesme će uvek biti, na to ste več navikli, a sada obećavam i dobru hranu. Eto, sad sam i neki kulinar i voditelj – rekao je Haris pre nego što je počela sa emitovanjem njegova emisija.

Anete Lusina/Pexels
Sastojci:
- 500 g sira maskarpone
- 5 i po kašika šećera
- 6 svežih domaćih jaja
- 3 pakovanja piškota
- 6 kašika marsale
- 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso)
- 3 kašike kakaoa
Priprema:
Mikserom penasto umutite žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodajte i malo vanile, centimetar iz unutrašnjosti štapića, za puniji ukus. Sjedinite mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica.
U zasebnoj posudi ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa ne postane čvrsta. Smesi sa žumancima postepeno dodajte umućena belanca tako što ćete dodavati postepeno belanca i mešajte kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo.

Anete Lusina/Pexels
Na dno posude ređajte natopljene piškote, onda žuti krem, zatim uzmite cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko. Prekrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru preko noći. Služite tek sutradan.