Tiramisu po receptu Harisa Džinovića svet novine svet portal M.M./ATAImages
Svet

mart 30, 2025 14:15

By

Harisov desert osvojiće vas ukusom: Recept za ovu poslasticu svi će vam tražiti

Tiramisu po receptu Harisa Džinovićafantastičnog je ukusa

Haris Džinović poznat je kao veliki gurman, a osim što se odlično snalazi u kuhinji, često iznenadi svoje goste pripremanjem specijaliteta. Njegova ljubav prema kulinarstvu nije ograničena samo na slane đakonije, već pevač uživa i u stvaranju slatkih poslastica.

Tiramisu po receptu Harisa Džinovića – Desert za svaku priliku

Jedno od njegovih specijaliteta je i sočni tiramisu, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Njegova sad već bivša supruga Melina jednom prilikom govorila je koliko Haris dobro kuva, te da je tiramisu jedna od njenih omiljenih poslastica, a da je pevač priprema bolje od svih.

Tiramisu po receptu Harisa Džinovića svet novine svet portal

Vitor Diniz/Pexels

– Slatkiši me ubijaju. Posebno kad Hari napravi tiramisu. Ne znam šta uradi, ali ukus mu je nestvaran. On je mađioničar u kuhinji. Sve što napravi je fenomenalno – priznala je tada Melina.

Tiramisu po receptu Harisa Džinovića dopao se svima koji su probali, a on je svoje kulinarsko umeće pokazao i u autorskoj emisiji “Muštuluk”.

– Dobre pesme će uvek biti, na to ste več navikli, a sada obećavam i dobru hranu. Eto, sad sam i neki kulinar i voditelj – rekao je Haris pre nego što je počela sa emitovanjem njegova emisija.

Tiramisu po receptu Harisa Džinovića svet novine svet portal

Anete Lusina/Pexels

Sastojci: 

  • 500 g sira maskarpone
  • 5 i po kašika šećera
  • 6 svežih domaćih jaja
  • 3 pakovanja piškota
  • 6 kašika marsale
  • 6 šoljica kafe (mera šoljica za italijanski espreso)
  • 3 kašike kakaoa

Priprema:

Mikserom penasto umutite žumanca sa četiri kašike šećera dok skroz ne pobele. Dodajte i malo vanile, centimetar iz unutrašnjosti štapića, za puniji ukus. Sjedinite mikserom maskarpone sa žumancima da dobijete glatku smesu bez grudvica.

U zasebnoj posudi ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte im kašiku i po šećera i mutite dok masa ne postane čvrsta. Smesi sa žumancima postepeno dodajte umućena belanca tako što ćete dodavati postepeno belanca i mešajte kašikom odozdo nagore kao da prevrćete testo.

Tiramisu po receptu Harisa Džinovića svet novine svet portal

Anete Lusina/Pexels

Na dno posude ređajte natopljene piškote, onda žuti krem, zatim uzmite cediljku i u nju sipajte kakao, pa posipajte preko. Prekrijte kolač plastičnom folijom i ostavite ga u frižideru preko noći. Služite tek sutradan.

 

AUTOR: Svet

FOTO: ATA Images, Pexels