Svet

April 5, 2022 16:05

By

Milićević bio je na pragu da zauvek oboli od ove bolesti: “Samo sam želeo da budem srećan”

Dejan Milićević smršao je neverovatnih 50 kilograma, ali mu se u jednom trenutku učinilo kao da je to bilo previše. Lice mu je upalo i izgledao je “bolesno.” 

Popularni fotograf Dejan Milićević sada se oseća dobro iako je u proteklom periodu preživeo niz zdrastvenih problema. U jednoj emisiji koja se bavi zdravstvenim temama otkrio kako se sada oseća, da li se kilogrami vraćaju kao i da li su krize za hranom sveprisutne…

Izazovi s kojima se sada suočava mnogo lakši su nego oni od ranije:

– Sebi dozvoljavam stvarno apsolutno sve, naravno grešim u dosta slučajeva, pa se posle malo pokajem ili ako uzmem više od onoga što mogu da pojedem desi se da imam neku teskobu i da osećam da sam preterao. Govorim o stvarno jako malim količinama hrane, koje je sasvim u redu uzimati po malo više puta, međutim, neki put i sam poželim da malo duže traje sve to, da malo duže se zadovolje sva ta čula i desi se da preteram – priznao je Dejan Milićević u emisiji “Ordinacija” na RTS.

PROČITAJTE: Dejan Milićević smršao 23 kg! „Smejao sam se kad me Vidić ‘prekrstio’ u ‘DEBELOG GEPARDA’“!

Dejan Milićević smršao 50 kilograma: Želeo sam da pronađem svoju sreću, 30 godina sam se mučio da oslabim

Istakao je i to da kada je izgubio prvih 50 kilograma posle operacije, delovalo mu je previše u tom trenutku.

– Mnogo mi je bilo upalo lice. Jednostavno, ja želim da budem krupniji čovek, ali ne želim da budem osušeni leš, znači ne želim da izgledam bolesno iskreno je objasnio, pa nastavio:

– Bio sam jedan, mogu slobodno da kažem, bolestan čovek koji je želeo da pronađe, da kažem tu svoju sreću da ozdravi i da smanji svoj broj kilograma. Beskrajna lutanja po nutricionistima, po teretanama… ja sam 30 godina pokušavao da skinem kilograme, to nije nešto da sam se ja nagojio preko noći. Ja već 30 godina vučem taj višak kilograma, to je “never ending stori”, to stvarno je jedan bumerang – priznao je fotograf.

Višak kilograma doneo mu je velike zdravstvene probleme, a bio je i na pragu da zauvek oboli od dijabetesa tipa 2.

– Bio sam na pragu za dijabetes 2, bio sam na pragu bukvalno ti rezultati su bili prilično u decimalama, sad ja ne znam stručno kako da se izrazim, ali mrvicu je bio povišen taj moj šećer i svi ti parametri su ukazivali da ukoliko nastavim da sledeći korak je dijabetes – istakao je Dejan i dodao da je sada sve u najboljem redu.

Inače, Dejan je 2018. godine preživeo moždani udar, a tri godine pre toga je završio u bolnici kada je morao da operiše prostatu. Čak ni tada nije odustajao od vere u ozdravljenje i svima koji boluju je pružao podršku i korisne savete. Putem Instagram tada je obavestio sve svoje prijatelje i fanove da se oseća dobro podelivši sliku iz bolničke postelje:

– Hvala Bogu dobro sam. Preziveću i ovo i biti jos jači. Jučerasnji dan je bio koban za mnoge. Hvala timu bolnice Sveti Sava odeljenje moždani udari na brzoj intervenciji i detaljnoj analizi i predanosti. Hvala doktorima, mojim sestrama i bratu koji mi boravak ovde čine sjajnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Milicevic (@dejan_milicevic)

PROČITAJTE: Dejan Mićević smršao i izašao iz bolnice, pa upozorio ljude da se OSVESTE!

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić; Ata Images