Jelena Karleuša o rušenju jutjub kanala
Svet

January 25, 2024 22:14

By

Istina o kojoj se godinama ćutalo: Karleušina majka zbog Cece suspendovana s posla, pomogla joj, pa upala u probleme

Divna Karleuša pomogla Ceci kada joj je bilo najteže

Životna priča radijske voditeljke Divne Karleuše koja je na večni počinak otišla 2019. godine, inspirisala je karijerno mnoge novinare da prate znakove pored puta i da se oslanjaju na svoju intuiciju. Majka pop dive Jelene Karleuše je kroz svoj život nailazila na velike izazove, ali ih je rešavala s lakoćom, dostojanstvom i hrabrošću u vremenu kada to i nije bilo toliko izvodljivo. A koliko je bila hrabra govori i činjenica da je Divna Karleuša pomogla Ceci u vreme kada su svi mediji bili protiv Svetlane, tada još uvek Veličković.

Divna Karleuša pomogla Ceci svet portal svet

Instagram

Naime, prateći znakove pored puta, novinarka i nekada jedan od najslušanijih glasova “Radio Beograda”, Divna Karleuša, pronalazila je rešenje za svaki životni problem. Iz svake nove bitke izlazila je ako ne s osećajem pobede, onda bar uz spokoj i mir. Nije se ljutila na sudbinu što joj je bol servirala možda i češće nego radost, i u teškim situacijama nije u drugima tražila krivca.

Pročitajte Karleuša je priznala svoje najdublje tajne a prisetite se kako je Divna Karleuša pričala o Tošiću pre smrti

Učeći isključivo na svojim greškama. Rođena u Sloveniji, živela u Zagrebu i Puli, s obzirom da joj je otac bio vojni pilot koji je često dobijao prekomande, selila se konstantno, ali se kako je i ona sama govorila, uvek  vraćala u Zemun.

Divna Karleuša pomogla Ceci ali se nikad nije pokjala

Kako je prvo je radila kao voditeljka, a potom kao urednica sve do 2005. godine sasvim slučajno je napravila prekretnicu u karijeri Svetlane Cece Ražnatović.

Ceca Ražnatović

ATA/IMAGES

Naime, kada se Ceca nakon kraće pauze vratila na scenu s albumom “Kukavica”, koji niko nije hteo da emituje, Divna Karleuša je jedina za to imala hrabrosti i zbog toga je jedno vreme bila i suspendovana.

Pročitajte Crni četvrtak – Najtužniji dan za Jelenu Karleušu, ona se više vratiti neće 

-Sećam se da smo koleginica i ja slučajno u fonoteci pronašle Cakanin album koji je tu stajao dve godine. Počele smo da vrtimo pesmu “Osećam” koja je ubrzo postala hit. Ceca Ražnatović mi je oduvek bila slatka i moderna. Kada se nakon kraće pauze vratila na scenu s albumom “Kukavica”, niko nije hteo da ga pušta. Ja sam to uradila, zbog čega sam jedno vreme bila i suspendovana – priznala je jednom prilikom Divna.

– Nije mi žao jer sam znala sam da je sjajan pevač i da će imati hitove. Kasnije je isti slučaj bio i sa Lepom Brenom. Zbog samovolje jednog čoveka, njene pesme bile su zabranjene. Namerno sam ih puštala i pretrpela još jedan raport. Ne smatram da bilo ko od pevača treba da mi bude zahvalan jer sam ja samo radila svoj posao. Ima onih koji su nekada trčali za mnom jer sam im bila potrebna, a danas me jedva pozdrave – svojevremeno je iskreno ispričala Divna.

Da je živa, Divna bi danas napunila 66 godina, a tim povodom na društvenim mrežama oglasile su se Jelena i Nika.

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM