Fotografija Duška Tošića
Svet

25 Decembra, 2021 14:00

Duško Tošić okreće novi list u životu! Sad želi da uživa!

Kada se sumira 2021. najpopularniji par srpske javnosti, Jelena Karleuša i Duško Tošić, imaju mnogo razloga za zadovoljstvo.

Duško Tošić okreće novi list u životu!

Pevačica će ovu godinu ispratiti u velikom stilu, spektakularnim nastupom ispred Skupštine, dok se poznati fudbaler 2021. godine oprostio od igračke karijere, ali ne i od fudbala. Naime, Duško se upustio u menadžerske vode, a sam početak novog posla krenuo mu je i više nego odlično. Prvi posao koji je napravio bio je prelazak Miralema Pjanića iz Barselone u Bešiktaš.


Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo, kako se to desilo. Sedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša, a on mi kuka, treba mu vezni igrač. Setim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu.
Tošić je otkrio i šta je najbitnije kada je menadžerski posao u pitanju.
– Bitno je da imaš dobar odnos sa igračima, da ti veruju… Ako prevariš jednom, drugi i treći put nećeš imati šansu. Mislim da me poštuju ljudi iz ove branše, posebno fudbaleri. Idem polako, nije mi stani-pani. Mislim da sam za ovaj posao – rekao je Duško za Kurir.


On je dodao i da mu kao igraču nije bilo nimalo lako, te da tek sad zaista uživa.
Našao sam se. Kao fudbaler obišao sam čitav svet, ali ništa nisam video. Bio sam u svakom gradu u Evropi, ali sam video jedino aerodrom, hotel i stadion. A, sada za tri meseca menadžerskog posla obišao sam mnogo gradova, ostvarivao nove kontakte, uživao. Video samo ono što nisam za čitavu karijeru. Uopšte mi ne nedostaje igranje fudbala, mada sam uveren da će doći taj osećaj… Svi mi fudbaleri imamo rok trajanja, tako da sam možda i doneo pravu odluku što sam okončao karijeru. Ne kajem se, mada sam ubeđen da sam mogao još da igram u top formi dve do tri godine. Ali, čovek treba da zna kada je dosta. Imam 36 godina, a neki su prekidali sa 32. I godine te teraju da realno gledaš na situaciju i život.

Bivši fudbaler je otkrio i o čijim karijerama brine.
Sa partnerom brinem o karijerama Dušana Tadića, Predraga Rajkovića, Mijata Gaćinovića, Radoslava Petrovića. Tu su još i Dabur iz Honfehajma, Džimšiti iz Atalante, Cubera iz AEK, Gavranovića iz Kajzerija… U Zvezdi, Partizanu, Čukaričkom i Voždovcu imam nekoliko klinaca. Neki su debitovali za prvi tim. Sa svim klubovima je saradnja odlična.

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, INSTAGRAM/PRINTSCREEN