

Zaboravite klasičnu gibanicu, verzija Nataše Pavlović će vas oduševiti RECEPT
Gibanica Nataše Pavlović pravo je kulinarsko čudo
Ako volite tradicionalne recepte sa modernim varijacijama, onda je naopaka gibanica Nataše Pavlović pravi izbor za vas! Ova popularna voditeljka i autorka emisije “Praktična žena” poznata je po jednostavnim i praktičnim savetima, a sada je sa svojim pratiocima podelila recept koji je osvojio društvene mreže.
Gibanica Nataše Pavlović je prava magija
Ne samo da je ova gibanica neverovatno mekana i vazdušasta, već njen specifičan način hlađenja osigurava da ostane visoka i prozračna, sa karakterističnim velikim rupama koje je čine posebno primamljivom. Kako i sama Nataša kaže, otkako je otkrila ovaj recept, pravi ga češće nego bilo koju drugu gibanicu!
Sada i vi možete da uživate u njenoj posebnoj verziji ovog omiljenog jela.

Instagram printscreen
Sastojci:
– 500 g sitnog sira
– 500 g debelih kora za gibanicu
– 5 jaja
– 3 kisela mleka
– 100 ml ulja
– 2 kašičice soli
– 80 g brašna
– puna kašičica sode bikarbone

Instagram printscreen
Ovako se priprema gibanica Nataše Pavlović:
– Pomešati sve mokre sastojke u velikoj činiji, pa dodati suve. Kore razlistati pa uviti ponovo i iseći na trake. Rastresti ih da se odvoje jedne od drugih.
– Umakati deo po deo u smesu pa prebacivati u NEpodmazani pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ’ oko 45 minuta. Ja pečem na donjoj prečki i prekrijem pek-papirom.
Nečija rerna je možda jača gore pa će staviti na srednju prečku. Čim se izvadi iz rerne kad je pečena, tepsiju sa gibanicom prevrnuti i osloniti ćoškove na četiri šolje iste visine. Tako prevrnuta se hladi.
Ostaće fantastično velika, šupljikava i baš ukusna!