Svet

14 Juna, 2021 14:00

JK napala Baju Malog Knindžu, pa poručila: „Ja sam pravi primer kako se poštuje Srbija“!

Pop diva Jelena Karleuša nedavno je iznela niz uvreda na račun pevača Baje Malog Knindže koji je pevao na proslavama dve poznate pevačice.

Rekla sve što misli o određenoj vrsti muzike i sukobima!

Ona je sada obrazložila svoje izjave i otkrila da li je, možda, promenila mišljenje o njemu.

Ja smatram da muzika ne sme da ima nacionalno obeležje, niti da ljude deli po veroispovesti, po nacionalnosti, boji kože, po geografskom poreklu i tako dalje. Muzika mora da spaja i javne ličnosti, kako pevači, muzičari, sportisti moraju da budu primer tome. Da širimo ljubav i da zaboravimo sve najgore što se desilo na ovim prostorima, a to su ratovi koje treba da zaboravimo, a ne iznova i iznova da se vraćamo u crne devedesete kada smo svi propatili, i svi kolektivno, nadam se, naučili jednu veliku lekciju – rekla je ona za Telegraf.

Šta znači pevati o ljudima koji su učestvovali u ratovima? Ja smatram da u 21. veku tome nema mesta – dodala je pevačica.

Naglasila je i to da je nikada neće umoriti to da iznosi svoje mišljenje i bori se sa neistomišljenicima.

Da li me umori? Pa ne, ja samo nekad imam potrebu da iskažem ono što mi je na duši, što osećam. Sad, to što ja imam najpraćenije društvene mreže, pa to ima najveći odjek i najveću buru… Samim tim što sam to što jesam, ja znam kakvu ću reakciju imati i svesna sam da svaki moj komentar i stav nailazi na oprečna mišjenja za i protiv – istakla je Jelena za pomenuti medij.

Smatram da sam izuzetno pravična, smatram da je sve što kažem surova istina. Smatram da nema ničeg lošeg ako kažem da sam protiv rata, protiv podele, protiv svega onog ružnog što je učinilo loše svima nama na ovim prostorima. Šta je tu loše? Ja smatram da sam pravi primer poštovanja naše zemlje Srbije, ovakva svaka Srpkinja treba da bude. Da propagira dobre, prave vrednosti, jer to definitivno nije rat – izričita je Karleuša.

Ne znam gde nastane rat? Oni ratuju sami sa sobom, ja iskažem samo svoj stav. Da se plašim bilo čijeg stava ne bih iznosila tako lako svoje stavove. Ja stvarno ne znam ko može da se ne složi sa mnom da ratni zločinac nema veze sa jednim narodom i da ne sme ceo narod da ispašta zbog ljudi koji su činili loše. Jedan narod ne sme nikad da ima kolektivnu odgovornost zbog grešaka pojedinaca. Muzika ne sme da bude politički obojena, nikada! Sport, muzika, nikada! Šta je u tome loše? Ko se ne slaže sa ovim mojim mišljenjem je šljam – zaključila je Jelena Karleuša za Telegraf.

AUTOR: SVET

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ, RAJKO RISTIĆ, BOJAN VUKOVIĆ