Kako iskoristiti stari hleb svet portal svet Ženja Aćimović
Svet

septembar 23, 2024 11:45

By

Iskoristite stari hleb na najbolji način: Ovo preukusno jelo idealno je čak i za goste, a priprema se za 20 minuta (RECEPT)

Kako iskoristiti stari hleb više nije nepoznanica

Večera i doručak su jela koja uglavnom pripremamo nabrzinu, međutim, ukoliko odvojimo malo više vremena za neki od pomenutih obroka dobićemo ovo ukusno jelo za koje recept možete pročitati u nastavku teskta. Uz to ćemo dobiti i odgovor na pitanje kako iskoristiti stari hleb koji nam stoji već nekoliko dana.

Poznato je da od njega možemo napraviti prženice, poparu, brzu pitu ili mini pice, ali piroške od starog hleba su ukusnije od svih nabrojanih jela. Za pripremu ovog obroka potrebno je oko 20 minuta, a ukus mu je neodoljiv.

Kako iskoristiti stari hleb svet portal svet

Pexels

Kako iskoristiti stari hleb – Piroške su idealne za to

Sastojci
* pola vekne starog hleba
* 150 ml vode
* 100 g kačkavalja
* 100 g šunkarice
* 3 struka mladog luka
* 120 g prezli
* 100 g sitnog sira
* 4 manja kisela krastavca
* 1 jaje
* ulje za prženje

* mleveni biber
* so

Kako iskoristiti stari hleb svet portal svet

Ženja Aćimović

Za preliv:
* 100 g majoneze
* 150 ml kisele pavlake
* 2 čena belog luka
* 50 ml soka od kiselih krastavaca
* malo mirođije
* so

Priprema:
1. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunkaricu i kisele krastavce iseći
na kockice, a kačkavalj izrendati nakrupno.
2. Bajati hleb iseći na kockice, preliti ga sa 150 ml vode, te sastojke
izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
3. U smesu od hleba dodati žumance, kisele krastavce, kačkavalj, sitni sir,
šunkaricu i mladi luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Belanca blago umutiti sa tri kašike vode. Od pripremljene smese
oblikovati piroške, umočiti ih u belanca, a zatim uvaljati u prezle. Pržiti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene.
5. Za pripremu preliva umutiti majonez, pavlaku, pasirani beli luk, sok od krastavaca i mirođiju. Posoliti po ukusu. Preliv poslužiti uz piroške.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakine kujne.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: BAKINA KUJNA

FOTO: ŽENJA AĆIMOVIĆ, PEXELS