

Pravi slatkiš za tmurne jesenje dane: Kesten rolat ćete svi obožavati
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Kesten rolat – sočne biskvitne kore bogato filovane kremastim nadevom od kesten-pirea i čokolade
za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 12 min.
Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 2,5 kašike brašna
* 2,5 kašike gustina
* 1 kašika brašna
* 3 kašike ulja
Pročitajte: Torta s bananama – Jedna od najkremastijih i najukusnijih poslastica, niko ne može da joj odoli

Foto: Svetlana Belić
Za fil:
* 300 ml slatke pavlake
* 250 g kesten pirea
* 100 g čokolade za kuvanje
Za premazivanje:
* 200 ml slatke pavlake
* 2 kašike lešnik krema
Priprema:
1. Za pripremu kore belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst šam
postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance neprekidno
muteći mikserom i sipati ulje u tankom mlazu.
2. Posebno sjediniti brašno, gustin i kakao, pa dodati u smesu od jaja i
izmiksati.
3. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta. Pečenu koru zajedno s
papirom uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
4. Za pripremu fila čokoladu rastopiti na pari, pa prohladiti i sjediniti s
kesten pireom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa postepeno dodavati
smesu od kestena i čokolade neprekidno muteći mikserom.
5. Ohlađenu koru premazati filom od kestena, te urolati.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag i sjediniti s lešnik kremom.
7. Dobijeni krem premazati preko rolata i dekorisati po želji.
Kesten rolat je slatkiš kojem ćete se uvek vraćati sa osmesima na licu.