Kocke sa lešnik kremom
bakina kujna

May 14, 2023 13:45

By

Kremaste kocke sa lešnik kremom koje će vaši ukućani obožavati: Slatkiš za sve generacije (recept)

Kocke sa lešnik kremom – kremasti kolač bez pečenja s ukusom sira

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Kocke sa lešnik kremom – kremasti kolač bez pečenja s ukusom sira
čokolade i lešnika.
za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci
Za podlogu:
* 250 ml mleka
* 3 kašike šećera
* 1 vanil-šećer
* 150 g čokolade za kuvanje
* 100 g margarina
* 400 g pti ber keksa

Za fil:
* 250 g maskarpone sira
* 100 g čokolade za kuvanje

* 100 g lešnik krema
* 250 ml slatke pavlake
* 10 g želatina u prahu

Pročitajte: Kremasta, a voćna – Neskvadišnja rolat torta je nešto što morate probati (recept)

Kocke sa lešnik kremom

Foto: Ženja Aćimović

Za ganaš glazuru:
* 100 ml slatke pavlake
* 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:
1. Za pripremu podloge u šerpici sjediniti mleko, šećer i vanil-šećer, pa
kuvati dok ne proključa. Dodati čokoladu izlomljenu na kocke i margarin,
pa mešati dok se ne rastope.
2. Smesu izmaći s ringle, pa dok je još vruća dodati u nju izlomljen pti ber
keksa. Mešati dok se keks ne natopi smesom.
3. Četvrtasti kalup dimenzija 22×22 cm obložiti papirom za pečenje i izliti
u njega smesu za podlogu. Poravanti je kašikom i ostaviti na hladnom da
se stegne.
4. Za pripremu fila čokoladu otopiti i prohladiti. U činiji sjediniti
maskarpone sir i lešnik krem, te izmiksati. Dodati prohlađenu čokoladu i
promešati. Slatku pavlaku umutiti u šlag i umešati u krem.
5. Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Otopiti
ga i prohladiti, pa sjediniti sa dve kašike fila, a zatim sve zajedno umešati
u ostatak fila.
6. Preko podloge od keksa naneti fil od lešnik krema i poravnati ga.
7. Slatku pavlaku zagrejati vodeći računa da ne proključa. Preliti je preko
izlomljene čokolade i mešati dok se ne otopi. Krem prohladiti i preliti
preko fila.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović