

Kokos gnezda: Sočni, kremasti kolač koji se brzo sprema
Kokos gnezda – kremasti kolačići sa belim ganaš kremom
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 2 sata
Sastojci:
* 300 g bele čokolade
* 150 ml slatke pavlake
* 100 g kokosa
* 300 g lešnik krema
Za oblaganje kuglica:
* 50 g kokosa

Ženja Aćimović
Priprema:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti izlomljenu belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Zagrevati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući žicom dok se čokolada ne rastopi.
2. U smesu dodati kokos i promešati. Masu ostaviti na hladnom da se stegne.
3. Nakon što se masa stegne, kašičicom vaditi pomalo smese i oblikovati kuglice težine 20 g.
4. Kuglice uvaljati u kokos i poslagati ih na tacnu za posluženje. U centralni deo svake kuglice utisnuti kraj drške od varjače, da bi se napravilo udubljenje za punjenje.
5. Lešnik krem sipati u poslastičarski džak i njime ispuniti formirana gnezda od kokosa.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu receptsmo zbog vas!