Krem torta s kruškama
Svet

February 18, 2024 11:45

By

Ovežavajuća, kremasta i topi se u ustima: Ovaj recept za tortu sa kruškama morate probati

Krem torta s kruškama – Neodoljiva poslastica od zrelog i slatkog sezonskog voća

Posetite poznati domaći kulinarski sajt Bakina kujna te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Priprema: 35 min.
Mirovanje: 120 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
Za koru:
* 150 g brašna
* 150 g sirovih mlevenih badema
* 150 g putera
* 60 g šećera u prahu
* 1 prašak za pecivo

Za fil:
* 400 g krušaka viljamovki
* 10 g želatina
* 250 g maskarpone sira
* rendana kora od jednog limuna
* 400 ml slatke pavlake
* 60 g šećera u prahu

Za dekoraciju:
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kruška viljamovka

Pročitajte Veljko slomljen zbog smrti mlađeg brata, ovo mu je poručio

Krem torta s kruškama

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Za pripremu kore sjediniti omekšani puter, šećer u prahu, prašak za pecivo, mlevene bademe i brašno, te rukom umesiti sastojke.

2. Pripremljenu smesu ostaviti u frižider da odstoji 30 minuta.

3. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje, pa utisnuti na dno pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C desetak minuta, potom sniziti temperaturu na 150°C i nastaviti pečenje još 15 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi.

4. Za pripremu fila, slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu u čvrst šlag. Kruške oguliti, očistiti i iseći na kockice.

5. U odgovarajućoj posudi sjediniti maskarpone sir i šlag, te izmiksati. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zagrejati ga na umerenoj temperaturi da se rastopi, a zatim prohladiti, sjediniti sa nekoliko kašika fila, te sve zajedno umešati u preostali fil. Dodati rendanu koru limuna i kruške, pa polako promešati.

6. Pečenu koru ohladiti, pa preko nje sipati smesu za fil i poravnati. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne. Ukrasiti je umućenim šlagom i kruškama.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović