

Savršen ručak tokom posta: Ukusan i sočan, a pravi se od namirnica koje svi imaju u kuhinji RECEPT
Krompir punjen pasuljem ručak je kome je teško odoleti
Danas je počeo Vaskršnji post koji će trajati sedam nedelja. Iako su posna jela brojna, domaćicama uvek ponestane ideja za ručak, zato vam mi danas donosimo jedan sjajan predlog – krompir punjen pasuljem lukom i paradajzom.

Pexel Pixabay
Ovo jelo priprema se sasvim jednostavno, a ako se izuzme pečenje krompira i njegova priprema je veoma brza. Međutim, ono što je najvažnije od svega, ovo jelo je veoma ukusno, hranljivo, a pored svega toga i veoma dekorativno.
Krompir punjen pasuljem topi se u ustima
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 100 g pirea od paradajza
* 2 sveža paradajza
* 400 g pasulja iz konzerve
* 1 kašičica mlevene paprike
* 2 čena belog luka
* 8 belih krompira srednje veličine
* bosiljak
* 1 kašika seckanog peršuna
* mleveni biber
* so
* ulje

Foto: Ženja Aćimović
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati pire od paradajza i kratko propžiti neprekodno mešajući.
3. Ubaciti seckani paradajz, sipati malo vode i dinstati na umerenoj
temperaturi oko 5 minuta.
4. Pasulj izvaditi iz konzerve i procediti, pa umešati u jelo. Posuti mlevenom paprikom i bosiljkom, posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati dolivajući pomalo vode.
5. Krompire oprati i nauljiti, te poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok krompir ne omekša.
6. Pečene krompire izdubiti, napuniti filom od pasulja i posuti peršunom.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakina kujna.