Krompir punjen pasuljem svet portal svet Foto: Ženja Aćimović
Svet

mart 3, 2025 13:45

By

Savršen ručak tokom posta: Ukusan i sočan, a pravi se od namirnica koje svi imaju u kuhinji RECEPT

Krompir punjen pasuljem ručak je kome je teško odoleti

Danas je počeo Vaskršnji post koji će trajati sedam nedelja. Iako su posna jela brojna, domaćicama uvek ponestane ideja za ručak, zato vam mi danas donosimo jedan sjajan predlog – krompir punjen pasuljem lukom i paradajzom.

Krompir punjen pasuljem svet portal svet

Pexel Pixabay

Ovo jelo priprema se sasvim jednostavno, a ako se izuzme pečenje krompira i njegova priprema je veoma brza. Međutim, ono što je najvažnije od svega, ovo jelo je veoma ukusno, hranljivo, a pored svega toga i veoma dekorativno.

Krompir punjen pasuljem topi se u ustima

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 100 g pirea od paradajza
* 2 sveža paradajza
* 400 g pasulja iz konzerve
* 1 kašičica mlevene paprike
* 2 čena belog luka

* 8 belih krompira srednje veličine
* bosiljak
* 1 kašika seckanog peršuna
* mleveni biber
* so
* ulje

Krompir punjen pasuljem svet portal svet

Foto: Ženja Aćimović

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati pire od paradajza i kratko propžiti neprekodno mešajući.
3. Ubaciti seckani paradajz, sipati malo vode i dinstati na umerenoj
temperaturi oko 5 minuta.
4. Pasulj izvaditi iz konzerve i procediti, pa umešati u jelo. Posuti mlevenom paprikom i bosiljkom, posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati dolivajući pomalo vode.
5. Krompire oprati i nauljiti, te poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok krompir ne omekša.
6. Pečene krompire izdubiti, napuniti filom od pasulja i posuti peršunom.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakina kujna.

AUTOR: SVET

IZVOR: BAKINA KUJNA

FOTO: ŽENJA AĆIMOVIĆ, PEXELS PIXABAY