Recept Lepe Lukić
Svet

March 26, 2022 19:00

By

Lepa Lukić u suzama! Kolega kog najviše voli, sada se bori sa kancerom!

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić u intervjuu za Svet govorila je o svim aktuelnim temama, počev od rijaliti programa koji intrigira publku širom regiona, odnosa sa kolegama, pa sve do porodične kuće koju su uspeli da vrate u poslednji čas.

– Baš gledam Zadrugu, volim da gledam rijaliti formate. Da bih videla kakvi su to umovi, šta mogu sve da urade pred tolikim narodom koji ih posmatra. Niko mi se posebno ne sviđa, ne gledam ih na taj način. Rade svašta, brate! Ne bih volela da kritikujem Dalilu, uradila je šta joj je palo na pamet. Ja to ne bih mogla da uradim nikada, ni u ludilu. To ne bi mogao svako da učini, kao na tanjiru. Ona se sa tim nosi odlično, svaka joj čast kad možete tako. Dejana i Dalilu sam srela jednom na televiziji, bila sam gost u emisiji, gde i oni. Ona je bila fina, pristojna prema meni, nemam ružno iskustvo sa njom, rekla bih da je bilo nešto loše. Čim komentarišem nešto negativno, odmah se pogrešno razume, pa kažu: „Šta Lepa hoće, bila je i ona u rijalitiju.“ Bila jesam, ali to nisam radila. Dalila je i sama rekla da se dosta ponizila, ali to da je gleda otac, majka, to je previše. Grešku je napravila – rekla je Lepa na početku razgovora.

Kako vam se čini turbulentan odnos Dalile i Cara?

– Danas se pomire, pa se posvađaju, uveče opet zajedno spavaju. Kako da mislim da se neće pomiriti, kad se uvek vrate jedno drugom, to varira od jutra do večeri. Ne znam da li je to prava ljubav, ali ona ne može bez njega, jer da nije tako, ne bi se mirila, a on odlazio sa drugom.

Postoji li šansa da se pomiri sa bivšim mužem Dejanom Dragojevićem?

 – Mislim da od te priče nema ništa, pomirenje je Dejanu izašlo iz glave, valjda nije poudeo da se vraća na staro. Kad je već sa drugom devojkom, znači da se ohladio, ne možeš ulaziti u drugi odnos ako imaš veliku emociju prema Dalili. Ne zna i on gde će, siroma’! Žao mi ga je, lep i mlad momak. On je kao veoma mlad dečko živeo sa njom pet godina, to znači da je privržen i dobar, sigurno su se voleli. Čim prođe ljubav, gotovo! Omrzne ga, izgustira ga, i onda je nervira u svakom momentu. Dejan je to dobro podnosio, ali je ona rekla kraj, i uradila šta je uradila pred mužem. Da nije bila udata, ništa to nije strašno, da je imala samo dečka, pa prešla na drugog. Ni ni njoj svejedno, kada legne o tome razmišlja, sigurno. Nije trebalo da ulazi u rijaliti sa njim, ako je strast prošla.

Pročitajte: Lepa Lukić otkrila gorku istinu o tome šta su sve žestoki momci radili pevačima!

 

lepa lukić

BOJAN VUKOVIĆ

Godina za nama odnela je mnogo javnih ličnosti, a vi ste najviše tugovali za Merimom Njegomir, Marinkom Rokvićem i Tozovcem…

 – Za svakim plačem! Kukala sam mesecima i sa kučkom koju je manijak upucao u glavu ispred mog ulaza, a ne za kolegama. Takva sam, emotivna strašno, ali ne znam da li bi neko rekao to kada me vidi. Sve koleginice volim, ali je Merima bila nešto posebno, družile smo se. Ostali nemaju vremena, samo se telefonom čujemo. Kad je trebalo da se odmorim, zvala sam Merimu, a ona kaže dođi na Kosmaj, našla mi je tamo prelepo mesto za uživanje. Posle sam išle do njene kuće, šetale smo, razgovarale, provodile. Htela sam da „crknem“ kada sam čula da je umrla. Ali šta vredi, ne možemo da vratimo vreme. I, Marinko je preminuo od iste bolesti. Sa Tozovcem sam putovala i nastupala zajedno, snimali smo pesme, kad god bi bio neki novogodišnji šou – program, uzimali bi mene i njega, kao muzički tandem.

Kakav je bio čuveni Tozovac u mladosti?

 – Uh, bio je lep čovek, pravi boem, voleo je žene. Sve su ludele za njim. Bio je pravi gospodin i pevač. Čula sam se sa njegovom udovicom nakon što je preminuo, da joj se nađem kad je najteže, a zove i ona mene. Dobra je žena, Mima.

Do kog kolege vam je najviše stalo?

 – Najviše se čujem sa mojim Zoranom Kalezićem, juče me je zvao, baš. Za njega se interesujem, družili smo se godinama, putovali po Americi, najbolji je kolega. On je bolestan, prima hemoterapiju, svakog dana se čujem sa njim, da vidim kako se oseća. Vedrije zvuči nego ranije , kaže mi : „Malo se bolje osećam, rekli su da je hemoterapija pomogla.“ Hoće da primi još 4, 5, pa ćemo videti. Treba da snimi pluća. On je dijagnozu u miru primio. „Zacrtano je ko će koliko da živi“, tako mi je rekao, a ja njemu odgovaram: „Nemoj tako, ne mora da znači da će se završiti kobno“. Uopšte se nije uplašio, a ja bih „crkla“ kada bi mi rekli tako nešto.

U kojoj je meri mladima danas lakše da se uspeju na estradnom nebu?

– U moje vreme pola ove estrade ne bi moglo da prođe. Poštujem mlade koji su sada popularni, pevaju naše pesme, ima dosta talentovanih, ali ima i onih kojima ne pristaje da budu na sceni. Neću nikoga da vređam, pa da kažu kako ih Lepa napada. Oni misle da sve znaju, neka ih, niko me ne pita za savet. Misle da ono ranije što je bilo, više ne postoji i ne valja. Uklapam se u svako vreme, niko nije uzeo moje mesto, niti može da uzme. Neću da se bunim. Treba Ministarstvo za kulturu da rešava ko treba da peva, a ko ne, to neću ja da radim. Ako ih je narod izabrao i voli, Ne treba se protiviti.

Lepa Lukic

IVAN VUČIĆEVIĆ

Svi se pitaju kako ste zadovoljni svojim likom u filmu „Toma“, jer ste nakon premijere bili suzdržani?

 – Pitali su me samo šta sam rekla Bjelogrliću za film, a ja reko nije me ni pozvao, pa da sam mogla nešto da kažem. Gledam svoja posla. Film je emotivan, dopao mi se,  isplakala sam dušu u „Sava Centru“. Neću da pričam o tome da li je istinit. Bilo je dodavanja, ali i realnih scena. Napravili su da ljudima bude zanimljivo, svaka čast. Krivo mi je što su mene predstavili kako pijem i pušim, a ja kapi nikada nisam uzela u usta, a nisam ni konzumirala cigarete. Ali, hajde, ispalo je simpatično, pa mi nije ni krivo. Mala Olivera Bacić je glumila šta su joj napisali. Rekli su da će da urade film i o mom životu, pa ne prave. 

Sa kim ste se dogovarali oko autobiografije?

 – Ne smem još da pričam o tome. Problem su pare, ne mogu da nađu novac, još se ništa ne dešava, a trebalo je. Pre Nove godine smo se dogovorili. Možda čekaju da umrem, a onda ću da zabranim da bilo ko od mojih bliskih ljudi prihvati da snima. Mogu da nas skrnave kad umremo, pa da dodaju svašta. 

Ko vam je od kolega pomogao tokom pandemije virusa korona?

 – Snežana Đurišić mi se obratila, i rekla sve što mi treba da će njen sin da pomogne i donese. Tako je i bilo, Marko mi je donosio namirnice, voće, povrće. Rekla sam da imam pomoć od svoje opštine, ali ona je ipak rešila da mi budu pri ruci. Hvala joj, svaka čast! Bila sam joj idol kada je počinjala da se bavi muzikom, ona me mnogo voli, ali i ja nju. Pored Sneže, izdvojila bih Anu Bekutu, Zoricu Brunclik, pokojnu Merimu Njegomir, da su mi uvek bile prave prijateljice, uvek su mi u duši.

Da li se čujete sa Anom Bekutom i nakon Mrkine smrti, šta vam je rekla?

– Na vezi smo, naravno, nisam mogla da idem na sahranu, tačnije, nisam smela zbog korone. Šta će, mora da nastavi dalje, bavi se ovim javnim poslom. To ti je kao da si kopač, posao je posao. Ana je već zakazala koncerte, tako sam čula, svi su je kritikovali, ali morala je, tu se ne bira. Ostala je sama, mora o svemu da brine. Ne znam zašto su je napadali, to je život.

Koliko su istinite tvrdnje da ste vratili porodičnu kuću, koju ste umalo izgubili.

– Istina je, ali nisu ni mogli da nam uzmu, to su sve pisanije u medijima. Bila sam strašno ljuta na svog bratanca, ali sam prešla preko toga. Pre nekoliko dana sam se vratila iz rodnog sela. On jeste uzeo kredit od 10. 000 evra, ali nije platio samo poslednjih 2000 evra, one tvrdnje nisu tačne. Napravila se kamata, izvršitelji su pogrešili. U sklopu te kuće je još jedna prostorija, letnja kuhinja, ona nije bila katastru upisana, ali su advokati na veme sprečili da nam oduzmu imovinu. Žena koja je htela da kupi kuću, videla je da tu može još neko da živi, jer ima dodatni objekat, pa se predomislila, jer je i ona izrađena. Sada se kuća vodi na moju snaju, ostatak je isplaćen, kuća je vraćena. Nije istina to što kažu da su nam oduzeli. Tu sam se rodila, ali je to sada imovina mog bratanca. Jedva su dočekali da pišu o meni i o toj kući, kakve ja veze imam. Rade nije smeo da mi se obrati, zato što je znao da je kriv, ali sve se rešilo i platilo, nema više ni kamata, ni kredita.

Lepa Unuk Bate Živojinovića izgledom obara s nogu, a evo čime se bavi! (FOTO)

AUTOR: SVET/A.Sekulić