Otac Milana Stankovića svet portal svet
Svet

September 9, 2023 20:45

By

Milan Stanković ponovo šokira javnost: Šta se krije iza njegove odluke

Milan Stanković obrisao sve fotografije vezane za monaški život

Milan Stanković je pre nekoliko godina doneo bitnu odluku u životu i odlučio da se u potpunosti povuče iz javnosti i da se posveti crkvi.

Milan Stanković

Foto: Rajko Ristić

Za veliki hrišćanski praznik, Uspenje Presvete Bogorodice odnosno na Veliku Gospojinu, Milan je želeo da postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori, ali se to nije dogodilo, a monah pomenutog manastira je obrazložio i razlog:

Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći – rekao je monah, a prenosi Blic.

Milan Stanković

Rajko Ristić

Milan Stanković se vrlo retko oglašavao putem društvenih mreža, a kada je to radio, objave su mu sve bile vezane za manastire i crkvu.

Njegov potez izazvao je veliku pažnju na Tviteru gde su brzo krenula razna nagađanja.

– “Milan Stanković je obrisao sve svoje slike iz manastira, što nagoveštava da se vraća na muzičku scenu“, glasio je jedan tvit ispod kojeg su se nizali brojni komentari.

“Moguće je”, “Baš me je iznenadilo ovo”, “Opa, Milane, vraćaj se”, “Da li je moguće?”, “Odustao od manastirskog života”, pisali su tviteraši.

Milan Stanković

Instagram

 

Svojom odlukom da obriše sve fotografije koje imaju veze sa duhovnim životom je iznenadio i zbunio sve svoje pratioce jer se sada svi pitaju samo jedno: Da li je Milan zaista odustao od odluke da se zamonaši i odlučio da se vrati javnim nastupima i muzici?

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram, Rajko Ristić