Milan Stanković uslikan
Svet

August 20, 2023 15:15

By

Od onakvog frajera ništa nije ostalo… Milan Stanković na korak do monaškog života se totalno zapustio FOTO

Milan Stanković uslikan na liturgiji, evo kako sada izgleda

Milan Stanković pre nekoliko godina povukao se sa javne scene i karijeru stavio na čekanje. Iako u početku se nisu znali razlozi za ovako šokantnu odluku, sve je postalo jasnije u poslednjem periodu kada sve češće imamo priliku da pronađemo Milana u manastirima. Naime, on se posvetio hrišćanstvu, obilazi manastire i prati crkvena predavanja i propovedi, uglavnom po Crnoj Gori.

Pročitajte: Milana Stankovića nisu primili u manastir – Oglasio se monah i otkrio razloge zašto pevač nije dobrodošao

Milan Stanković uslikan

Instagram

Tako je sada Milan Stanković uslikan tokom liturgije zajedno sa ostalim monasima dok se molio u manastiru Stanjevići u Crnoj Gori. Pevač je obučen u sivu široku trenerku i crnu široku majicu. Stanković se poslednjih godina skoro potpuno povukao iz javnosti i posvetio duhovnom životu. Na slikama se vidi da je potpuno promenio lični opis. Umesto plave sada ima dugu crnu kosu, vezanu u rep.

Pročitajte: Ovo je žena zbog koje Milan Stanković želi da se zamonaši – Pevač se konačno oglasio i objasnio sve FOTO

Milan Stanković uslikan

Facebook

Dugo se spekulisalo da će Stanković postati iskušenik u manastiru Podmaine u blizini Budve, mada monah je otkrio zapravo šta su pevačevi planovi.

– Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći – rekao je monah, koji se dotkao i Milanovog boravka u manastiru.

Pročitajte: Istina je zabrinjavajuća, Rada u suzama zbog Milana Stankovića – Zbog mene mora da se vrati

Milan Stanković uslikan

Facebook

– Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte – završava sagovornik Kurira.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: Kurir

FOTO: Bojan Vuković