Milan Stanković u Hilandaru svet portal svet
Svet

May 29, 2024 22:00

By

Milan najavio povratak na scenu, ali ipak otišao u manastir: Ovo su njegova zaduženja u njemu

Milan Stanković u Hilandaru pronašao mir

Pevač Milan Stanković najavio je povratak na muzičku scenu, međutim, pre nego što se to desi, pevač je odlučio da neko vreme provede na Svetoj Gori. Milan Stanković u Hilandaru je već neko vreme, a tamo pronalazi mir koji mu je potreban.

Milan Stanković u Hilandaru svet portal svet

Ata images

Milan Stanković u Hilandaru radi težak fizički posao

Kako piše Kurir, Milanov boravak i poslušanje su sve samo nisu laki i jednostavni. Pevač je smešten u prostoriji koja se u manastiru naziva mazgara. To mesto je nekada služilo kao štala, gde su se čuvali manastirski magarci, a danas je to lepo uređen prostor sa 40 kreveta, gde spavaju manastirski gosti.

Milan Stanković u Hilandaru svet portal svet

Foto: Facebook

Stanković, kao i svi poslušnici koji dođu u Hilandar, ima posebno zaduženje ili blagoslov, kako se to naziva u crkvenoj terminologiji. Tako neko sprema hranu i pomaže u trpezarijskim poslovima, neko čisti sobe, uređuje dvorište, a poslušnik Milan ovaj put je dobio zaduženje da pomaže u građevinskim radovima na obnovi manastira koji je izgoreo 2004. u velikom požaru.

Pročitajte Milan Stanković otkrio šta se tokom posta jede u manastiru – Podelio recept za jedno od tih jela 

Pored ovih fizičkih poslova, nekad velika pevačka zvezda svaki dan ispunjava i redovna manastirska bogoslužbena pravila. Tako on ustaje u dva sata ujutru i ide u crkvu na bogosluženja i molitve koje traju sve do doručka u sedam sati. Tek posle toga on ide na svoje poslušanje i radi sve do večernje službe u 17 sati, nakon koje sledi skromna večera. Tokom dana, dok mu traje poslušanje, Milan ima i malo vremena za predah, tada odlazi do obale mora i tihuje ili razgovara s nekim od monaha ili poslušnika, kao što je i on sam.

Milan Stanković u Hilandaru svet portal svet

Instagram

Podsećamo, pevač je i pre dve godine boravio na Svetoj Gori gde je pomagao u pravljenju melema namenenjenih obolelima od teških bolesti, kao što je bila njegova majka.

– Manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin stanje je duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde, za početak, da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u kolima – rekao je Milan ranije za medije.

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM, FACEBOOK