Mina Lazarević glumica
Svet

27 Februar, 2022 18:00

Nakon nasilja i razvoda, suočila se i sa RAKOM: Ispovest Mine Lazarević će vas potpuno paralisati!

Darovita dramska umetnica Mina Lazarević proteklih sedam godina doživela je niz nemilih životnih situacija, koje su je ojačale, osvestile i navele da na stvarnost gleda nekim drugim očima – optimističnijim, ma koliko bila na ivici „ponora“.  Te 2015. godine shvatila je da je došao kraj ljubavi sa izabranikom Goranom Stanićem, koji je nasrnuo na nju usred porodičnog dom, verbalo i fizički je uznemiravao, a potom i izbacio iz stana na Zvezdari. Dobio je zabranu prilaska od 30 dana, a potom su i zvanično stavili tačku na turbulentan odnos. Mina je sa baletanom dobila dvoje dece, Ivu i Marka, a iz prethodnog braka ima sina Luku Miletića, te je briga o deci spala samo na nju, a u današnje vreme biti „samohrana“ majka nije nimalo lak zadatak.

Hrabro se borila za svaku rolu u domaćim ostvarenjima i pozorišnim komadima, a glasno nijednog trenutka nije priznala da joj je teško, tek ona kada je iznenada saznala za izazovnu dijagnozu, raka štitne žlezde, a onda je bila poslenica hroničnog stresa i briga.

– Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam posle svega toga osećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podelim slušajte svoje telo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vreme sa sobom – ispričala je glumica nedavno u emisiji “Preživeli”, pa je istakla da do tada nije obraćala dovoljno pažnje na svoje zdravlje.

– Ignorisala sam signale koje mi je telo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenosti i nemogućnosti da se to reši. Nažalost nasledila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vreme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim, kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ.

Naleti tuge, strepnje, bola smenjivali su se brzinom svetlosti, ali joj je u celokupnoj izazovnoj situaciji bilo veoma važno da usled operacije ne izgubi oruđe za rad – glasne žice, koje bi mogle biti trajno oštećenje.

– Naravno od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pevam. Kad su mi rekli gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam doktorima, ma pustite to gledajte mi glasne žice, ja od toga živim. Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam želela da dozvolim sebi tu vrstu pada – objašnjava strpljivo Lazarevićeva i otkriva da su je naslednici neretko pitali zbog čega je neraspoložena i potištena.

– Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni deca ne razumeju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla, mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumete. Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako verujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumeju kroz šta prolazite – zaključila je Mina tokom emisije.

Podsetimo, glumicu je publika zavolela u hit seriji „Porodično blago“, gde tumačila lik harizmatične Čupke, a ulogom u predstavi „Seks bomba“ postigla je vrhunac medijske popularnosti, koja do danas ima utaban put, a nedavno smo imali prilike da je gledamo tv ostvarenju „Igra sudbine“.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram/Printscreen