Miroslav Ilić i Silvana Armenulić svet novine svet portal
Svet

June 23, 2024 18:15

By

Gordana sve zna, ali nju nikad ne spominje: Ovu fatalnu ženu Miroslav Ilić zauvek će nositi u svom srcu

Miroslav Ilić i Silvana Armenulić bili su veoma dobri prijatelji

Početkom osamdesetih godina Miroslav Ilić je već bio veoma poznat na estradi. Sarajevski AS, koji je u to vreme bio jedna od najtiražnijih novina, u nekoliko nastavaka je pričom i fotografijom široj publici predstavio Ilićev životni i estradni put.

Miroslav Ilić i Silvana Armenulić svet novine svet portal

Ata images

Miroslav Ilić i Silvana Armenulić – Prijateljstvo za ceo život

Ploča se pesmom “Devojka iz grada” kao da je sudbinski čekala svojih “pet minuta večnosti”. Diskografi su bili oprezni, pa su skoro godinu dana čekali da mladom pevaču ukažu priliku za snimanje novog singla. Ipak, izdao je singl sa naslovnom numerom “Selo moje zavičaju mio”. Istovremeno, počeli su i da stižu pozivi za nastup na koncertima.

Miroslavu je puno značila i podrška tada velikih zvezda. Kaže, da nikada neće zaboraviti poziv legendarne Silvane Armenulić koja je u to vreme nepriskosnoveno vladala muzičkom scenom. Miroslav Ilić i Silvana Armenulić su išli na jednomesečnu turneju po Australiji krajem sedamdesetih godina.

“Prvo nisam verovao da mi velika Silvana nudi aranžaman i da me pita za visinu honorara. Nisam joj znao reći nikakvu cenu. U grupi su bili još Hašim Kučuk Hoki, Branka Šćepanović, … Tražili su mi i postere, a ja ih nisam imao, pa su onda na brzinu odštampali hiljadu plakata, tako da su mnoji posteri pre završili u Australiji, nego u Jugoslaviji”, rekao je Miroslav Ilić.

Miroslav Ilić i Silvana Armenulić svet novine svet portal

youtube printscreen

Odlazak u Autraliju i nastupi u punim dvoranama za Miroslava su bili veliki izazov.

Pročitajte Pevač nikad nije zaboravio svoj zavičaj – Zavirite u Ilićevu dvospratnicu u rodnom selu Mrčajevci (foto)

“Zamislite mene u studiju sa Silvanom, Hokijem, Brankom…. Ne znam šta da kažem, I ono što znam skoro sam zaboravio, a Silvana me hvali i ona je prva rekla da imam glas slavuja. Nakon toga su me prozvali “slavujem iz Mrčajevaca“.

Miroslav Ilić i Silvana Armenulić svet novine svet portal

Ata images

U godinama koje slede, Miroslav će snimati singl ploče, osvajati srce publike, nastupati na festivalima “Beogradski sabor” i “Ilidža”, te u mešovitim pevačkim grupama širom Jugoslavije. .

Uporedo sa nastupima Miroslav Ilić radi i pripreme nove pesme, koja će kasnije biti rado slušane. To su “Hiljadu suza”, “Rastanka se našeg sećam” i “Sreli smo se u aprilu”, sa kojim je uspešno nastupio i u Parizu na prvom i jedinom festivalu narodne muzike održanom u inostranstvu.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, youtube printscreen