Svet

10 Januara, 2022 12:00

Miroslav Ilić otkrio šta misli o kolegama! Evo kome je kao stariji brat, a kome je pomagao!

Ove godine Miroslav Ilić, jedan od naših najboljih i najvećih pevača, slavi pedeset godina karijere.

Miroslav Ilić otkrio šta misli o kolegama!

Kako sam kaže, tačno je pola veka otkada je prvi put zapevao pesmu „Devojka iz grada“, a proslavu jubileja je prepustio „Hajp produkciji“ i Saši Mirkoviću, tako da nema sumnje da će spektakl u „Areni“ biti na najvišem mogućem nivou.

Pored Miroslava, na sceni će se naći i neke njegove kolege, a s obzirom na to da je prijatelj sa najvećim imenima srpske estrade, verujemo da će mu upravo one praviti društvo na sceni.

O svom druženju sa Draganom, Cecom i Mirom, ali i o pevačima kojih više nema, govorio je u emisiji „Ekskluzivno“.

Ja sam Dragani, Ceci i Miri bio kao stariji brat, išli smo zajedno na turneje, one su imale po 15,16,17,18 godina, pratili su ih njihovi očevi. Ja sam u to vreme bio već neka zvezdica. Sa njima sam ostao u odličnim odnosima, one su zapamtile onog starog Miroslava, njihovog starijeg kolegu. O Šabanu neću ni da pričam, koliko mi nedostaje – rekao je pevač, prisećajući se srećnijih vremena.

Žao mi je što više niko ne peva ovu našu pravu folk muziku, nema ko da nas nasledi, sad je sve nešto novo, moderno, ali dobro, neka. Ovaj naš pevački zanat je neuništiv, toliko je vitalan, niko mu ništa ne može. On može prolaziti kroz krize, ali ne treba sumnjati u njegov opstanak.

Ilić je sve ovo pričao dok je u rukama držao album Đorđa Balaševića, koji je, takođe, bio njegov veliki prijatelj.

– „Mikiju Iliću, poslednjem gospodinu među ovim gradskim seljacima, voli te tvoj Đole“,  -ovo je posveta koju mi je na albumu napisao Đole, a koji mi mnogo nedostaje – prisetio se pevač sa setom, a zatim pomenuo i Tozovca, Marinka, Džeja.

Zajedno smo putovali, nastupali… Kakva su to vremena bila… Sećam se osamdeset i neke, sretnem Džejku, a on nešto tužan, pitam ga šta je, što je takav, kaže istrošio se na album „Zar ja da ti brišem suze“. Ponudim mu da krene sa mnom na turneju po Dalmaciji, pa što bude parica podelićemo. On pristane. Pevali smo petanestak dana, a on nam je pričao priče i dogodovštine iz domova po kojima je bio – rekao je legendarni pevač, prisećajući se svog velikog prijatelja.

PROČITAJTE I… Tužna životna priča Zvezde Granda!

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, RAJKO RISTIĆ, EMISIJA EKSKLUZIVNO YOUTUBE/PRINTSCREEN