svet

June 24, 2013 22:55

By

Food Talk 2013: Pogledajte intervjue sa učesnicima!

DSC_7129

24.jun 22:55

Oni koji su propustili, intervuje sa nekima od učesnika prve regionalne konferencije o hrani, Food Talk 2013, mogu da pogledaju ovde.

21.00

Organizatori današnje konferencije pokrenuli su temu na Tviteru #FoodTalk2013 gde su prisutni tokom čitavog dana mogli da postavljaju komentare na teme panela, učesnika, kao i same organizacije.

Predstavljamo vam samo mali broj današnjih tvitova sa haštagom #FoodTalk2013!

Clipboard08

Clipboard09

Clipboard10

Clipboard11

Clipboard12

Clipboard13

Clipboard14

Clipboard15

Clipboard16

Clipboard17

Clipboard18

Clipboard19

Clipboard20

Clipboard21

Clipboard22

Clipboard23

Clipboard24

Clipboard25

Clipboard01

Clipboard02

Clipboard03

Clipboard04

Clipboard05

Clipboard06

Clipboard07

FoodTalk7

DSC_7355

20. 20

Oficijalni deo prve regionalne konferencije o hrani “Food Talk 2013” je završen. Konferenciju je zatvorila izvršna urednica magazina “Dobra hrana” Dobrila Strajnić Rajkov. Ona se zahvalila učesnicima, gostima i sponzorima, te pozvala sve prisutne da posete konferenciju i naredne godine. Sada sledi druženje i večera uz tamburaše.

DSC_7321

20.18

Podeljena su nagradna putovanja za goste – krstarenje, koje daruje “Cruise & Ferry”, kao i dva vikend-putovanja na Kopaoniku, koje daruje Jolly Kop. Krstarenje je dobila Danijela Lišanin – PR Manager at RTV Studio B, a vikend na Kopaoniku Dragan Močević – Prime Communications blogger i Stevan Popović.

f5
Robert Čoban i Samo Simonič, vinarija Dveri-Pax, Slovenija

20.15

Publika ima puno pitanja za paneliste. “Čak 75 odsto vina u Srbiji se proda po ceni nižoj od 250 dinara. Od stranih vina, najveći procenat prodaje imaju italijanska vina”, rekao je Aleksandar Kokir, na pitanje koliko se u Srbiji prodaju domaća, a koliko strana vina.

19.40

Sava Jojić: “Danas se vino pije u svakoj emancipovanoj porodici!”

Na pitanje iz publike koje vino je najbolje, Sava Jojić iz vinarije “Mačkov podrum” rekao je da na to pitanje ne postoji odgovor.

19.15

Aleksandar Kokir: “Odnos cene i kvaliteta uvoznih vina je veoma loš. Većini stanovništva dovoljno je da na etiketi piše “Made in Italy” da ga kupe pre nego domaće”.

Pajtic

19.00

Na Salaš 137 stigli su Goran Ješić i Bojan Pajtić sa suprugom.

DSC_7322

DSC_7319

18.57

Aleksandar Kokir: “Vinska kultura u Srbiji je na niskom nivou. Država se ponaša kao maćeha prema vinarima. Vinski marketing je skup, i gotovo neizvodljiv bez dodatne pomoći”.

18.50

Prisutni na konferenciji imaju priliku da probaju šest različitih vrsta vina, iz svih vinarija regiona koje su predstavljene na panelu.

DSC_7316

Mr Vesna Klikovac-Katanić: “Plantaže 13. jul ima najveću plantažu u Evropi – 11 miliona čokota loze!”

18.45

Jovito Vranković: “Zlatni otok sa Hvara prvu bocu je napunila 1986, za goste svog pansiona. Tek 1993. osnovana je vinarija”.

18.38

Sava Jojić: “Vino, kao i hrana je refleks društvenih procesa. Kako se kreću naše društvene prilike, tako se razvijaju i naši ukusi. I hrana i vino su veoma važni jer čokvek u njima uživa, pa tako danas imamo novi talas hedonizma”.

18.30

Samo Simonič: “Vinarija Dveri-Pax uglavnom proizvodi bela vina. Tačnije, 80 odsto su bela vina, a 20 odsto crna vina. Iako je vinarija počela s radom 1996. godine, prvo vino je izbačeno 2003. godine”.

18.25

Aleksandar Kokir: “Vinarija Tikveš je prva u jugoistočnoj Evropi flaširala i etiketirala vino”.

18.20

Radovan Vukoje: “Vino “Hercegovačka žilavka” vinarije Vukoje je jedino vino iz Bosne i hercegovine na svetskoj vinskoj karti”.

Predstavnici predstavljaju najbolje vinarije u regionu.

18.17

Počeo je poslednji panel “La Traviata: “Kako se pravi dobro vino”, čiji je pokrovitelj brend “InterFest”. Učesnici panela su predstavnici najboljih vinarija u regionu: Mr Vesna Klikovac-Katanić, Plantaže 13. jul, Crna Gora; Aleksandar Kokir, Tikveš, Makedonija; Jovito Vranković, Zlatan otok, Hvar, Hrvatska; Radovan Vukoje, Podrum Vukoje, Trebinje, BiH; Sava Jojić, Mačkov podrum, Srbija; Ljubica Radan, Asocijacija somelijera, vinara i vinogradara, Novi Sad; Samo Simonič, Dveri-Pax, Ljubljana. Moderator panela je Danijela Radeč, predsednica Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore. Pokrovitelj panela je Interfest.

DSC_7313

Balasevic

DSC_7303

DSC_7305

18.10

Na redu su pitanja publike. “Na koncertima ne volim da jedem puno. Ni alkohol uglavnom ne pijem. Ionako pričam svašta, pa mi alkohol ne treba”, našalio se Đorđe Balašević.

FoodTalk6

FoodTalk8

FoodTalk9

FoodTalk10

18.05

“Imao sam sreću da nađem sebi jednu divnu kuvaricu. Moram svima da je hvalim. Navikao sam se na neke nove ukuse. Mada, džaba mi to jer sada moram da pazim na liniju”, rekao je Balašević i dodao da najviše voli kada mu supruga Olja spremi carske mrvice.

DSC_7286

17.52

Đorđe Balašević: “Stvar je bila u receptima. Oni su bili tajna. Baka nikada nije htela da ih oda. Njen specijalitet je bila supa sa grkljančićima. Imala je dva suda – malu tufnastu šerpicu i plavi olupani lonac. Svu hranu spremala je pomoću ta dva suda”.

Đorđe Balašević: “Moja baka je bila najbolja kuvarica na Salajci. Ali je volela dedu. A deda je voleo jabuke. Zbog njega sve što smo jeli je bilo s jabukama”.

DSC_7283

FoodTalk4

FoodTalk5

17.45

Počeo je panel “Hrana u etici i poetici ravnice”, o čemu će govoriti kantautor Đorđe Balašević. Pokrovitelj panela je Dijamant.

DSC_7275

17.05

Završen je šesti panel. U toku je pauza za kafu i kolače. Za 20 minuta slušaćemo Đorđa Balaševića, koji će govoriti na temu “Hrana u etici i poetici ravnice”.

16.55

Goran Kovačević: “Do sada sam napravio 200-300 jela, ali nijedno ne mogu da izdvojim kao omiljeno. Moja najbolja večera je bila večera povodom 50 jubileja kraljice Elizabete, dok sam radio u “Claridgesu”

Na pitanje moderatorke kako neko jelo dobije kultni status, Goran Kovačević kaže da se, kroz istoriju, najčešće dešavalo da se jela spremaju u čast nekom kuvaru, te da po njemu onda i dobiju ime”.

Milijan Stojanić: “Muškarci su bolji kuvari, a žene su bolje domaćice!”

16.40

Kapil Vig: “Indijska hrana je ljuta, a Vojvođani ne vole jako ljutu hranu. Mada, u Vojvodini ljudi znaju da uživaju u svakoj vrsti hrane”.

16.33

Vladimir Pištalo: “U Bostonu postoji takozvano ‘fantomsko ocenjivanje’, što kod nas ne postoji. U pitanju je objektivno ocenjivanje restorana, nikada ne znate ko je taj koji vas ocenjuje. Mislim da kod nas postoje ljudi koji zaslužuju ‘Michelin zvezdu’, ali problem je u kriterijumu”. Na redu su pitanja publike.

16.19

Vladimir Pištalo: “Kada govorimo o globalnom kulinarstvu, sve zavisi kako gledate na to. Na primer, kod nas je jabuka obično, a mango egzotično voće. U nekoj drugoj zemlji je obrnuto. Kulinarstvo je umetnost”.

FoodTalk11

16.10

Kapil Vig: “Uvek sam mislio da nemam nikakav talenat, a onda sam, sasvim slučajno, postao kuvar. I shvatio sam da je to ono čime želim da se bavim!”

FoodTalk1

FoodTalk12

FoodTalk2

16.00

Duška Jovanić najavila je “čas gastro geografije”, predstavila sve paneliste, a sebe predstavila kao gastroholičarku.

Peti panel je završen. Za nekoliko minuta na redu je panel “Gastro geografija”. Učesnici panela su Vladimir Pištalo, pisac, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine – radi na Beker koledžu, u Vusteru, Masačusets, gde predaje svetsku i američku istoriju; Kapil Vig – glavni kuvar indijskog restorana „Real India”, Novi Sad; Goran Kovačević,
glavni kuvar u hotelu “Square Nine”, Beograd; Milijan Stojanić, “Srpski narodni kuvar”, “Svetski diplomatski kuvar”; Aleksandar Samardžija, Salaš 137. Moderator panela je Duška Jovanić. Pokrovitelj panela je Coca-Cola.

DSC_7229

15.48

Filp Ćirić kuvanje poredi s umetnošću. “Za mene je kuvanje kreativno stvaralaštvo!”, kaže on.

15.40

Valentina Smej Novak: “U Sloveniji se mladi ljudi sve više vraćaju tradicionalnoj hrani i receptima”.

Velimir Dejanović: “Postoje razne kulinarske emisije. Ipak, javni servis ima veliku odgovornost, to jest zadatak da mlade generacije nauči kako zdravo da se hrane”.

DSC_7230

15.33

Publika postavlja pitanja. Vjekoslav Kramer kaže da svim svojim jelima daje imena, a najviše jela nosi ime po njegovoj mami.

15.22

Valentina Smej Novak: “Hrana je znatno skuplja u Evropskoj uniji! Mi smo pokušali slovenačkoj publici da pružimo malo hedonizma. Nikad se nismo pretvarali da smo profesionalni kuvari. Da bi emisija bila uspešna, morate da je radite s ljubavlju i da uživate u tome”.

Vjekoslav Kramer: “Vi pred gledaocima ne možete sakriti svoje raspoloženje. Morate biti dobre volje kako bi i vaša emisija bila uspešna. Takođe, morate voditi računa o svojoj publici. Ja, na primer, prilikom pripreme hrane ne koristim sastojke koji ne mogu da se kupe u Bosni”.

DSC_7219

15.12

Siniša Đokić: “Kulinarska produkcija, osim dobre prezentacije podrazumeva i dobru hranu. Ako se finalni proizvod zanemari, vi niste dobro uradili posao”.

Jovica Jovičić kaže da emisija “Pakleni kuvar” realno prikazuje sve što se dešava, kao i da ga prljava kuhinja izluđuje. “Ako neko jelo ne znate da napravite, nije strašno, naučićete. Ali prljava kuhinja… to me najviše nervira. Osoblje uvek želi da me izbaci iz restorana”.

DSC_7224

15.05

Velimir Dejanović: “Recept za dobru kulinarsku emisiju je dobra ekipa! Pre svega, sebi treba da postavite pitanje ‘Zašto i za koga ja to radim'”.

15.00

Počinje peti panel “Nauči me”,  čiji je pokrovitelj brend “Kotanyi”,  sa autorima kulinarskih bestselera i TV emisija”. Učesnici panela su Jovica Jovčić, Paklena kuhinja, Prva TV, Beograd; Siniša Đokić, producent, Beograd; Filip Ćirić, „Homa“, Il Primo škola kuvanja, Beograd; Valentina Smej Novak i Luka Novak, „Ljubezen gre skozi želodec, POP TV, Ljubljana; Vjekoslav Kramer, „Lonci i poklopci“ OBN, Sarajevo; Velimir Dejanović,
„Kuvati srcem“, Beograd. Moderator panela je Nenad Gladić, “Gastronomad”. Pokrovitelj panela je Kotanyi.

DSC_7047

rucak2

rucak

13.55

Završen je četvrti panel. Sledi pauza za ručak u trajanju od sat vremena powered by Carnex.

DSC_7140

13.42

Oliver Mlakar se našalio da su ga novinari “namučili”, ali da se odlično provodi na Salašu 137. Pored toga, obećao je da će sledeće godine sigurno doći na “Food Talk”! U toku su pitanja publike.

DSC_7117

DSC_7120

13.35

Aleksandar Filipović pitao je koja hrana je autentična za ceo region. Obojica panelista slažu se da svaka regija na Balkanu ima svoje jelo, te da ne postoji autentično jugoslovensko jelo.

DSC_7122

13.28

Stevo Karapandža: “Kuvari ranije nisu bili popularni, danas je situacija drugačija. Pre su za kuvare išli ljudi koji nisu mogli da pohađaju nijednu drugu školu. Biti kuvar je dinamičan i vrlo atraktivan posao koji vam pruža bezbroj mogućnosti!”

DSC_7121

13.20

Na pitanje moderatora da li bi danas radili kulinarsku emisiju, Oliver kaže mu je lepo dok je u penziji i da ne zna da li bi se ponovo upuštao u tako nešto. Stevo Karapandža se složio sa njim i otkrio da će se sledeće godine povući iz ovog posla.

13.12

Oliver Mlakar kaže da mu se sviđa hrana u Srbiji, dok Stevo Karapandža priznaje da najviše voli da jede supu.

13.05

Oliver Mlakar: “Ja sam samo gledao šta Stevo radi, ustvari i nisam neki gurman!”

S obzirom na to da televizijski formati kratko traju, Aleksandar Filipović kaže da Mlakar i Karapandža treba da dobiju Ginisovu nagradu! Njih dvojica, naime, snimili su preko 1200 epizoda emisije “Male tajne velikih majstora kuhinje”.

DSC_7119

DSC_7130

DSC_7083

13.00

Svi prisutni pozdravili su legende bivše Jugoslavije velikim aplauzom. Oliver Mlakar i Stevo Karapandža otkrili su da su se poslednji put videli pre tri godine. Restoran Salaša 137 je pun do poslednjeg mesta.

DSC_7116

DSC_7050

12.55

Počeo je četvrti panel “Što se samo nekom šapnu…: Oliver Mlakar i Stevo Karapandža, voditelji emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“, ’70. i ’80. Moderator panela je Aleksandar Filipović, RTV. Pokrovitelj dolaska Steve Karapandže je Delimano, a pokrovitelj dolaska Olivera Mlakara je Vegeta.

12.52

Treći panel je završen. Uskoro počinje četvrti panel sa Oliverom Mlakarom i Stevom Karapandžom.

DSC_7058

12.45

Na redu su pitanja publike. Glavna urednica “Lepote i zdravlja” Lidija Ćulibrk pitala je koja jela bi svaki od panelista preporučio u svom restoranu. Christian Misirača preporučuje bakalar sa karfiolom, Amer Sinanović jagnjeće kotlete u sosu od ruzmarina, Goran Jević biftek sa smokvom i vasabijem, losos kokos i tortu od urme, Rade Litričin pečenu šumsku šljuku sa sosom od svežih jagoda i domaći sladoled od maka, a Vlastimir Puhalo pačetinu sa sosom od pomorandže.

12.35

Na pitanje moderatora kakav ugostiteljski objekat bi danas otvorio, Rade Litričin kaže: “Ja bih uvek otvorio isti restoran. Svakako bih služio i pohovan mozak, škembiće, iznutrice, bele bubrege i sigurno bih imao klijentelu za to. A verujte mi da bihb i dobio velike pohvale!”

Na isto pitanje, Goran Jević odgovara: “Najsigurnije je otvariti restoran domaće hrane, dakle ćevapi, ražnjići i tako dalje. Ipak, to nije moj stil”.

12.22

Rade Litričin o zdravoj/nezdravoj ishrani: “Nije bitno da li jedemo zdrave ili nezdrave namirnice, bitno je da potrošimo to što pojedemo!”

Amer Sinanović: “Zdravo ili nezdravo – to je lični odabir. Moramo da mislimo na poreklo namirnica i balansirane obroke”.

Goran Jević: “Sve što je ukusno je nezdravo! Mada, u svom restoranu trudim se da služim niskokalorične obroke”.

DSC_7055

12.08

Christian Misirača: “Gostionica je mesto u kojem ljudi treba prijatno da se osećaju. Mi imamo jela koja su jeli naše bake i deke, a o kojima mladi ne znaju gotovo ništa.

O odnosu internacionalaca i domaćih gostiju, Vlastimir Puhalo kaže da u restoranu „Homa“ imaju 60 odsto domaćih, a 40 odsto stranih gostiju.

Amer Sinanović kaže da je publika koja dolazi u njegov restoran internacionalna, a da su tradicionalci u Sarajevu dosledni autohtonim jelima. Ipak, kuhinja sarajevskog restorana „Četiri sobe gospođe Safije“ bazira se na svežim lokalnim namirnicama.

Rade Litričin smatra da je sam način ishrane ranije bio drugačiji.

12.00

Počeo je treći panel “Gastroregion”, čiji je pokrovitelj brend “Iskon”, u kojem učestvuju vlasnici i šefovi kuhinja najboljih restorana, od Alpa do Ohrida! Učesnici panela: Rade Litričin, SPK „Privrednik“, Klub književnika, Beograd; Amer Sinanović, „Četiri sobe gospođe Safije“, Sarajevo; Vlastimir Puhalo, „Homa“, Beograd; Christian Misirača, Tip Top, Zagreb; Goran Jević, „Iguana“, Beograd. Moderator panela je Rene Bakalović iz Zagreba. Pokrovitelj panela je Iskon.

DSC_6946

DSC_6947

DSC_6950
Pred početak drugog panela na Salašu 137, Oliver Mlakar i Stevo Karapandža ponovo su se sreli nakon mnogo godina!

11.18

Drugi panel je završen. U toku je pauza za kafu, powered by Kafa K Plus.

11.10

Drugi panel se privodi kraju. Na redu su pitanja publike. Jelena Smijković kaže da GMO hrana nije dobra jer ima više vode i više ugljenih hidrata, te se gube hranljivi sastojci i aromatične materije zbog kojih uživamo u hrani.

11.00

Tatjana Vehovec tvrdi da su food blogerke “najpovezanije” od svih blogera, te da se mogu nazvati i gastropornografima.

Boštjan Napotnik zaključio je da u Sloveniji ima mnogo manje food blogera nego u Srbiji.

Iako se mnogi ljudi ne slažu sa tim, Jelena Smiljković smatra da gledanje u hranu ne goji.

10.45

Jelena Smiljković: Motivacija za pisanje bloga su bili stereotipi. Moja namera je bila da edukujem ljude o namirnicama i, na neki način, srušim im snove o hrani. Svi mi jedemo hranu da bismo živeli i uživali.

DSC_6951

10.33

Prvi panel je završen. Na redu je drugi panel “Hrana hrani mrežu”, čiji je pokrovitelj brend “Lupo Marshall”. Učesnici panela su Dragana Pušica, Moje grne, Bor; Miroslava Bogdanovski, Minjina kuhinjica, Kraljevo; Jelena Smiljković, Lisazoid, Beograd; Ivan Tokin, food writer, City Magazin, Playboy, Beograd; Lamija Bulgurdžić, Jedi Tweet, Sarajevo; Boštjan Napotnik, “Mladina”, Ljubljana. Moderator panela je Tatjana Vehovec, “Mooshema”, Novi Sad. Pokrovitelj panela je Lupo Marshall.

FoodTalk3

DSC_6928

DSC_6805

DSC_6930

DSC_6803

DSC_6801

10.25

Aleksandar Katanić rekao je da i Ministarstvo zdravlja podstiče organsku proizvodnju. Na redu su pitanja publike.

Nataša Bojanić: “Pre 2001. godine na policama marketa niste mogli da vidite slatko. ‘Foodland’ prati svetske trendove. Zahtev tržišta jeste da se što više sačuva nutritivna vrednost namirnica, a tu ne možete da ne pozovete tehnologiju u pomoć. Svi proizvodi ‘Bakine tajne’ kuvaju se ispod 50 stepeni i na taj način uspevamo da sačuvamo nutritivnu vrednost proizvoda”.

DSC_6887

DSC_6873

10.13

Dr Ana Gifin: “Savremene bolesti nastaju nakupljanjem toksina. Namirnica koja jednom čoveku odgovara, ne mora da znači da odgovara i nekom drugom. Princip uravnotežene ishrane daje najbolje rezultate”.

10.05

Dr Dragan Ivanov: “Savremeni čovek boluje i prevremeno umire, pre svega zbog grešaka u ishrani! U Vojvodini je više ljudi umrlo od jela i pića, nego od gladi i žeđi”.

10.00

Miodrag Dimitrijević o proizvodnji hrane u Srbiji: “Ne postoji nijedan razlog da se odreknemo tehnologije koja je naša i samo uzmemo tuđi proizvod, pritom da sve to platimo, a da ne uzmemo tehnologiju. Mi imamo dobru tehniku i treba da je koristimo!”

09.52

Aleksandar Katanić: “Pre nekoliko dana završen je nacrt o izmeni zakona o bezbednosti hrane. Prethodni zakon, koji je još uvek na snazi, imao je nekloliko propusta. Novim zakonom, najveći deo inspekcijskog nadzora prelazi na Ministarstvo zdravlja. Odgovornost stavljamo na proizvođače i prerađivače!”

DSC_6883

09.45

Počeo je prvi panel “Jedi, moli… boli!” čiji je pokrovitelj “Bakina tajna” kompanije “Foodland”. Tema panela je bezbednost hrane, tema koja će obeležiti ne samo 2013. godinu. Učesnici panela su: prof. Dr Miodrag Dimitrijević, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad; dr Dragan Ivanov, specijalista interne medicine, Novi Sad; dr Ana Gifing, Centar za Hrono ishranu. Beograd; Tamara Penjić, „Carnex“, Vrbas; Nenad Katanić, Ministarstvo poljoprivrede republike Srbije, pomoćnik ministra
i Nataša Bojanić, “Foodland”. Moderator panela je Aleksandra Prusina, Color Press Group.

 

DSC_6868

09.42

Konferansije Milica Đokić poželela je dobrodošlicu prisutnima i najavila početak prve regionalne konferencije o hrani “Food Talk 2013”, te pozvala Ženju Aćimović, glavnu urednicu magazina “Pošalji recept”, najtiražnijeg štampanog medija u regionu da zvanično otvori konferenciju. Potom je Milica Đokić poreminula partnere uz čiju pomoć se ova konferencija održava.
“Sa nama su sledeće kompanije: Vinarija Tikveš u čijim ćemo vrsnim vinima uživati tokom ručka i večere; zvanično pivo konferencije je „Lav crveno“, pivo za hranu i dušu; rifreš partner konferencije je „Knjaz Miloš“ čijim vodama „Aqua Viva“ i „Knjaz“ ćemo se osvežavati u pauzama za kafu, uz ručak i večeru. Zvanična kafa konferencije u kojoj ćete uživati tokom pauza je „K plus“. Naš domaćin je „Salaš 137“čiji vrsni kuvari će nam poslužiti ukusne obroke u toku celog dana. Tu je„Premijer“ čije će vas prirodne rakije zagrejati uoči obroka, zatim„Bakaluk“ koji vašu nedeljnu ili mesečnu kupovinu donosi na vaša vrata onda kada to vama odgovara. U konferencijskim torbama koje ste dobili pronaći ćete knjige naših partnera „Lagune“ i „Prometeja“. Torbe u kojima se nalaze vaši materijali i pokloni svojeručno je napravila Dragana Rodić u okviru „Bio-Melemovog“ projekta „Soul Inclusive“. Partneri konferencije su i „Studio Berar“ koji je obezbedio ozvučenje, „Novus taksi“ koji je naše goste prevozio od aerodroma do Novog Sada, novosadski hoteli „Sole Mio“ i „Prezident Best Western“ i turistička agencija „Magelan“ koja se potrudila da našim gostima pokaže najzanimljivija mesta u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima!”

Salas137

8.50

Sve je spremno za prvu regionalnu konferenciju o hrani “Food Talk 2013” koja će se danas održati na Salašu 137, u organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe – “Dobra hrana”, “Pošalji recept” i “Torte i kolači”. Čuveni kuvari, vinari, gastro-blogeri i tv-voditelji iz celog regiona polako pristižu na Salaš 137, u blizi Novog Sada. U toku je registracija učesnika i doručak.

Na “Food Talku” će učestvovati brojni stručnjaci iz oblasti kulinarstva, a na različite teme pričaće i prave legende, između ostalih Oliver Mlakar, Stevo Karapandža i Đorđe Balašević.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju konferenciji, obezbedili smo live streaming, koji ćete moći da pratite OVDE! Osim toga, sa vama ćemo tokom celog dana deliti fotografije, kao i zaključke koje su u svojim izlaganjima izneli učesnici.

Ukoliko želite da nešto poručite učesnicima, ili postavite pitanje, to možete učiniti putem Tvitera, na hashtagu #foodtalk2013

Media Clipping

Press Clipping

Naše novine

Privredni pregled

Kurir

Story

Dnevnik

Wine Style

Story

Web Clipping

O “FoodTalk 2013” su pisali i:

Autor: Life Content