Testament Marinka Rokvića
Svet

November 6, 2021 20:30

By

Najteži trenutak u životu Marinka Rokvića! Ovo nikad nije prežalio!

Malo ko zna da je otac Marinka Rokvića nastradao tokom rata u Bosni i Hercegovini. Marinko o ovom nemilom događaju je retko govorio za života.

Najteži trenutak u životu Marinka Rokvića!

Međutim jednom prilikom otvorio je dušu, o strašnoj sudbini njegovog oca, kao i koliki  je to bio bol za njega!

Najteži trenutak u životu mi je bio gubitak oca kada je Krajina pala. To se ne zaboravlja. Niko se nije nadao da će se to izdešavati. Igra sudbine. Otac nije hteo da ode sa svog ognjišta, imao je 75 godina, nije učestvovao u ratu, nikom ništa loše učinio, pomagao je svima. Ubijen je na kućnom pragu. – otkrio je potresnu priču Marinko Rokvić, kod Vesne Dedić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MARINKO ROKVIĆ (@marinkorokvicofficial)

Posle godinu i po dana traganja, bilo je raznih priča, telefoni nisu radili, preko radio amatera sam stupio u vezu sa familijom i prijateljima, pitao da li je kod njih, tražio ga. Pričalo se, te u logoru je, te zarobljen. Molio sam se samo da je živ. Ali nažalost posle godinu i po dana otišli smo na prepoznavanje, bila je neka zajednička grobnica. Preko odeće smo saznali, bila je tu lična karta. Nebitno je sad ko je to uradio. Možda sam i znao, ali je sada nebitno – rekao je svojvremno Marinko u emisiji „Balkanskom ulicom”.

FOTO: RAJKO RISTIĆ