Novak Đoković plakao
Svet

13 септембра, 2023 07:30

By

Nole nikad emotivniji u obraćanju naciji, nakon 20 godina suze su tekle same: Ovo je ostvarenje dečačkog sna VIDEO

Novak Đoković plakao je kada je stao pred publiku koja je skandirala njegovo ime

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rasplakao se sinoć po izlasku na balkon kada je izneo pehar sa Ju Es opena. Desetine hiljada navijača skadnirali su njegovo ime, a Nole po svojoj dobroj staroj navici, emotivan i ranjiv nije mogao da zadrži suze.

Novak Đoković plakao

– Dobro veče Srbijo, Beograde, volim vas! Retki su trenuci kad se ostane bez reči, ovi su jedni od njih. Presrećan sam. Pre svega hoću da čestitam fantastičnim baksetašima i košarkašima i hvala im što su prihvatili da budem deo ovog spektakla – rekao je Nole a potom nastavio:

Novak Đoković plakao

– Ovo je ostvarenje dečačkog sna, jer sm klinac prisustvovao skupovima proslava fantastičnih uspeha košarkaša. Jesam bio na Balkonu par puta, ali nikada ovako. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Na svetu nijedna nacija sportska nema ovaj duh koji mi imamo, živela Srbija! – poručio je Novak.

Novak se potom poklonio Boriši Simaniću, koji je izgubio bubreg na Mundobasketu.

– Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Na svetu nijedna nacija sportska nema ovaj duh koji mi imamo, živela Srbija, prenosi Espreso.

Novak Đoković plakao

Nakon što su se strasti slegle, Novak je dao intervju za RTS.

– Najemotivniji doček… Prvi put sam nešto ovako doživeo jer sam bio sa porodicom, prijateljima i saradnicima i naravno da su proradile emocije. Ovako nešto verovatno nikada neću ni doživeti. Bio sam na pozornici sa šampionima drugog sporta kojima se divim koje poštujem i koje podržavam i deliti pozornicu sa njima pa ću ovo pamtiti čitavog života i pesma Beogradskog Sindikata koju su mi posvetili, taj trenutak me je duboko dotakao i dirnuo.

Novak Đoković plakao

– Ne znam, jedan od najlepših momenata u mom životu. Mi smo narod koji se nikada ne predaje i nikada ne odustaje. Pre nekoliko godina sam čuo da je Beograd koji je 47 ili 49 puta bio srušen i ponovo izgrađen. Taj duh se oseća sa ovim mladim ljudima koji su ovde večeras i oseća se njihov ponos, povezanost… Najveći ambasadori ove zemlje su sportisti i nama je neverovatna privilegija ova mogućstno da predstavljamo Srbiju gde god da smo usvetu. Hvala ljudima na ljubavi veri i volji, slava Bogu – rekao je Novak.

Novak Đoković plakao

Na balkon su prvo izašli članovi stručnog štaba basketaša, a onda i naši zlatni momci, koji su u Jerusalimu osvojili šampionsku titulu, a onda se naciji obratio Strahinja Stojačić, a zatim košarkaši i stručni štab i za njima Đoković.

Novak Đoković plakao

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Espreso

FOTO: ATA images