Ćerka Novaka Đokovića
Svet

September 11, 2023 08:00

By

Ćerka Novaka Đokovića rasplakala oca, ali ona nije ta kojoj je posvetio osvojeni trofej

Ćerka Novaka Đokovića najviše se radovala njegovoj pobedi

Novak Đoković sinoć je, na US Openu, osvojio svoj 24. grend slem i po ko zna koji put dokazao da je najbolji svetski teniser ikada, te da će njegove uspehe teško neko nadmašiti.

Iako svi veruju da je uporan rad srpsog asa doveo do pobede, Nole ipak tvrdi da je Bog taj koji mu je pomogao da se izbori u borbi protiv Danila Medvedeva.

Ćerka Novaka Đokovića

Getty images

– Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima više ne osećate noge, ne osećate snagu, vrti vam se u glavi i nestaje tlo pod nogama… U tim trenucima sa svojom verom se nadaš da će doći do te božanske intervencije. Možda mi nećete verovati, ali mi se mnogo puta desilo da sam sebe iznenadio, kako je bilo moguće da izdržim takve napore. Ako veruješ da će ti Bog pomoći, u šta izuzetno verujem, Bog je prisutan u tim momentima kada igraš samo po intuiciji, prebacuješ lopticu 30 puta, igraš tako dugačak drugi set, više jasno ne vidiš lopticu… Teško je to opisati nekome ko ne vidi te situacije iz mog ugla, kada se dođe do tačke krajnje iscrpljenosti – rekao je Đoković posle meča.

Ćerka Novaka Đokovića

Getty images

Iako je ovo bio njegov dan, Nole je ostao u senci jedne lepotice. Naime, ćerka Novaka Đokovića ukrala je šou kada se posle meča zaletela u očev zagrljaj. A, ono što smo u tom trenutku imali priliku da vidimo je čista ljubav i čista emocija. Dok je grlio ćerkicu Taru,  Noletu su krenule suze radosnice.

Ipak, Novak pobedu nije posvetio njoj, već tragično preminulom prijatelju, košarkašu Kobiju Brajantu, zbog čega je izazvao ogroman aplauz američke publike i suze Kobijeve udovice.

– Kobi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede, kako se vratiti na vrh. On je uvek bio spreman da pruži podršku. On je nosio dres 24 kada je postao legenda Lejkersa i svetske košarke. Ovo je samo jedan simboličan trenutak da podsetim na njega – rekao je Nole.

 

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY IMAGES, TWITTER