Noletov drug iz osnovne škole svet portal svet novine
Svet

March 22, 2024 11:45

By

Ispovest Đokovićevog druga iz škole, zanemećete: Novak se krio od Srđana, branio mu je ovu ljubav

Noletov drug iz osnovne škole oduvek verovao u tenisera

Novak Đoković je kao dečak pokazivao klasu na terenu i van njega, otkriva za Sportal Noletov drug iz osnovne škole, Bojan. Delio je klupu sa Novakom, pamti dobro sve klinačke ludorije, gluposti i mangupluke iz učionice, sa banjičkih terena i kvartova oko škole “Bora Stanković“. Škola je čuvena po svojim uspešnim đacima i sportistima, a samo u Novakovoj generaciji, stasao je veliki šampion Filip Filipović.

Noletov drug iz osnovne škole svet portal svet

Ata images

Noletov drug iz osnovne škole otkrio kako je proticalo druženje s teniserom 

Životni putevi razdvojili su se prerano, Novak je dobar deo osnovne škole proveo spremajući se da postane najbolji teniser svih vremena. Bojan je za portal Sportal.blic.rs otkrio je kakav je Novak bio kao mališan i kakav je postao kada je došao do slave – isti, pun dečačkog duha i želje da nadoknadi propušteno u školskim danima.

Pročitajte Operacija je bila neizbežna – Prošla kroz najteže dane, niko nije znao sem porodice FOTO

– Nije bio drugačiji od ostale dece kada su u pitanju standardne stvari, ali kada je u pitanju sport, bio je drastično drugačiji. Baš sam pričao skoro sa drugarom i kumom Aleksandrom, koji je igrao za Rad i sada je fudbalski trener juniora u Americi. I on ga se seća dobro iz škole, setili smo se one klinačke faze kad smo bili kod učiteljice. Treći ili četvrti razred, bila je fora kada je nekom rođendan i čak i kad padne na vikend, on u ponedeljak dođe sa kutijom čokoladnih bananica i deli svim drugarima. To je bilo pravilo kad si klinac.

Noletov drug iz osnovne škole svet portal

ATA images

– I mi dolazimo jedan ponedeljak stoje bananice tu, došla je čak i Novakova mama. On je hteo da nas časti, doneo je i jedan mali trofej. To je valjda prvi trofej koji je on uzeo za vikend. Možda je uzeo nešto i pre, ali za raspust. I kao, on hoće da časti, uzeo je neki dečji turnir i uveli su to pravilo – kad god osvoji turnir, u ponedeljak donosi čokoladice. I mi smo praktično svaki ponedeljak jeli čokoladice do kraja godine. Najjače je kad osvoji dva turnira i stižu dve kutije. Uvek je bilo neke šale, posebno je bio zanimljiv jedan trofej, izgledao je kao Kip slobode, a na vrhu je imao lopticu umesto baklje.

Pročitajte Novakov drug iz detinjstva otkrio kakav je Đoković zaista – Ono što je uradio za školske drugove ostaviće vas bez reči 

– I bilo je jako zanimljivo jednog ponedeljka kad nije bilo čokoladica. Mi čekamo, čekamo, a on kaže: Pa brate, izgubio sam ovaj turnir. I mi smo se šalili s njim, “ma nemoguće je da si ti izgubio“. I onda je on uvek donosio čokoladice, šalili smo se da on to osvaja sve da bismo mi imali čokoladice, ne zato što hoće da pobedi. Baš smo bili klinci, stalno je donosio te trofeje, a to je tada delovalo toliko bezazleno, kao nešto što se podrazumeva.

Noletov drug iz osnovne škole svet portal svet novine

Guliver Getty

– On je bio jedini čovek za kog sam znao da trenira tenis, ti nisi tad ni znao kakav je to sport. Pa nam on donese u školu male rekete, pa smo pravili ludorije sa njima, udarali smo, na primer, i rukometne lopte njima. I on je to radio sa nama, svašta smo radili i sad kad bi nekom to rekao, usledila bi reakcija ‘ma jeste, Novak je to radio’. A i on je bio samo dete kao i svi mi – kroz smeh kaže Noletov drug iz osnovne škole. 

Pročitajte Novak Đoković postao HIT na Instagramu – Pokazao svoj SKRIVENI talenat (VIDEO)

– On je od 6. do 8. razreda dolazio prvih mesec dana u školu, i onda ga nema do kraja, dođe 10-ak dana pred kraj godine da mu se zaključe ocene i da polaže sve. Vidimo ga za zimski raspust, dođe na Banjicu, pozdravi se sa nama, ‘gde si i šta si’, bio je tada na Akademiji Nikole Pilića u Minhenu.

Noletov drug iz osnovne škole svet portal

Ata images

Noletov drug iz osnovne škole pamti dane kad mu je Đoković baš nedostajao 

– Imali smo dvoje-troje odlikaša koji su bili zaduženi da mu pripreme gradivo. Njegova mama dođe, pokupi gradivo što su odvojili i nosi mu u Minhen kad ode. I on se vrati i položi kao vrlo dobar ili odličan. Iako nije dolazio u školu, nauči i položi bolje nego neko ko je tu cele godine. Kada su se održavali turniri u školi u sportu, to je bio veliki prestiž, da si tu dobar i da pobediš – govorio je Noletov drug iz osnovne škole. 

Pročitajte Dijana Đoković otkrila porodičnu tajnu ali je nemoćna da bilo šta učini – Jelena je najviše pogrešila

– Tu je pola škole igralo za Rad, omladinsku školu, dosta je sportista bilo u generaciji, ja sam bio VIII/4 sa Novakom, a u VIII/2 je do nas Filip Filipović, vrata do vrata. I on nam je drugar, kog znamo najnormalnije, mnogo je tu bilo vrhunskih sportista.

Noletov drug iz osnovne škole

Ata images

– Sećam se da smo imali troje momaka u odeljenju koji nisu voleli sport, pa su stajali sa strane i Novak dođe da igra sa nama, i neko od njih vikne “evo ga ćale”. I onda Nole kad čuje, sakrije se jer ga je ćale ozbiljno grdio ako vidi da igra fudbal, da se ne povredi ne daj Bože. Ali objasni ti klincu od 13 godina da ne može da igra fudbal. Mi smo ga “pokrivali”, on ode sa terena, pa se vrati da igra sa nama fudbal – samo je jedan deo ispovesti koju je za S portal Blic podelio Noletov drug iz osnovne škole.

AUTOR: SVET

IZVOR: sportal.blic.rs

FOTO: Photo by Graham Denholm/Getty Images