Palačinke Dijane Đoković
Svet

November 15, 2023 15:45

By

Niko ne ume kao baka: Dijana Đoković ima magični recept za čipkaste palačinke, Stefanu i Tari su omiljene

Palačinke Dijane Đoković obožavaju svi ukućani pogotovu unuci

Dijana Đoković ne krije da se ne slaže baš uvek sa načinom ishrane koji praktikuju Novak i njegova supruga Jelena, ali i da im se „ne meša u izbor“. Na veliku radost Stefana i Tare, baka im priprema omiljena jela kad god joj se ukaže prilika, odnosno kada ih roditelji dovedu u Beograd. Palačinke Dijane Đoković jedna su od njih…

Palačinke Dijane Đoković

Guliver Getty Images

Palačinke Dijane Đoković Stefan i Tara obožavaju

– Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.

Pročitajte Internet je POLUDEO zbog recepta za kolače Jelene Đoković – I zaista su neodoljivi

– Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske – otkrila je uz osmeh Dijana Đoković.

Palačinke Dijane Đoković pripremaju se lako, pratite recept.

Palačinke Dijane Đoković

Pexels

Sastojci: 

‒ 2 jaja

‒ 200 g brašna

‒ 4 kašike ulja

‒ 300 ml mleka

Palačinke Dijane Đoković

PRINTSCREEN/YOUTUBE

‒ 200 ml mineralne vode

‒ kašičica-dve šećera

‒ prstohvat soli

Pročitajte sve recepte poznatih OVDE.

Priprema:

Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Umutite mikserom, dodajte ostale sastojke sledećim redosledom: polovinu pripremljene količine brašna i mleka, pa ostatak brašna i mleka. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.

Pročitajte Vaš omiljeni kolač po receptu Jelene Gavrilović – Samo jedan sastojak daje poseban šmek (recept)

Ostavite smesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju na koji ste stavili nekoliko kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte, prenosi hello.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images