Novi poslovni uspeh Jelene Đoković svet novine svet portal
Svet

October 23, 2023 09:00

By

Krstili se Stefan i Tara Đoković: Dijana otkrila zašto su godinama čekali na ovaj čin (foto)

Krštenje dece Novaka Đokovića obavljeno je u manastiru Ostrog

Novak Đoković i njegova supruga Jelena nedavno su krstili decu, devetogodišnjeg sina Stefana i šestogodišnju ćerku Taru. Krštenje dece Novaka Đokovića  obavljeno je u jednoj od najvećih srpskih svetinja, u manastiru Ostrog.

Krštenje dece Novaka Đokovića

Ata images

Ovaj svečani čin obavio je srpski patrijarh Porfirije, dugogodišnji prijatelj porodice Đoković. Malenog Stefana krstio je bivši fudbaler Neven Marković, Novakov drug iz detinjstva, dok je Tarina kuma bila Maja Kremić, direktorka Fondacije Đoković i prijateljica njene majke.

Pročitajte Idilična proslava ali na potpuno drugačiji način – U domu Đokovića ovaj običaj je zabranjen 

Tara i Stefan su, kao što to običaji nalažu, bili obučeni u bele svečane haljine. Poznato je da je najbolji svetski teniser veliki vernik, pa su se mnogi pitali zašto je na krštenje dece čekao toliko godina, ali je njegova majka Dijana jednom prilikom i to objasnila.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Banjaluka.net (@banjaluka_net)

– Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega – rekla je ranije Dijana, a potom objasnila kad će njeni unuci biti kršteni.

Pročitajte Zar su ovo pokloni za tako malu decu – Tara i Stefan dobili su ono što drugi mogu samo da sanjaju 

– Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže: “Kada budu mogli da shvate čin krštenja”. On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni – otkrila je Dijana.

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY IMAGES, ATA IMAGES, INSTAGRAM