

Specijalitet Goce Tržan oduševio je sve koji su ga probali: Brzo se sprema i uspeva baš svima
Nudle sa ćuretinom i povrćem Goca Tržan sprema kada želi brz i lagan ručak
Goca Tržan je svojevremeno u emisiji „PRaktična žena“ predstavila recept koji sprema kada nema puno vremena da se zadržava u kuhinji. Nudle sa ćuretinom i povrćem definitvno je odlična zamena za ručak ukoliko ste u žurbi. Dovoljno je da imate samo paket nudli koje vrlo lako možete naći u u bilo kojoj prodavnici i dodati sastojke po ukusu. Goca se ovog puta opredelila za ćuretinu, ali vi možete koristiti i neko drugo meso koje volite.
Nudle sa ćuretinom i povrćem lako se spremaju
Nudle spadaju u jednu od najpopularnijih namirnica u azijskoj kuhinji, pre svega zahvaljujući jednostavnoj pripremi, niskoj ceni i privlačnom ukusu. Nudle ili rezanci sadrže svega nekoliko hranljivih sastojaka, dok ti istovremeno ti pružaju pozamašnu dozu zasićenih masti i natrijuma.

Praktična žena/Youtube printscreen
Goca Tržan nije koristila klasične nudle, nego pirinčane i one su malo deblje od standardnih. Ovaj recept je omiljen u njihovoj porodici a pritom je i njen izum. Kako je objasnila, recept je sama osmislila po uzoru na jedno jelo koje je probala u restoranu.
Sastojci:
– susamovo ulje
– pirinčane nudle
– ćuretina
– tikvice
– brokoli
– crveni luk
– beli luk
– crvena paprika
– šargarepa
– šitake pečurke
Priprema:
Goca je za ovo jelo koristila susamovo ulje, jer je zdravije i daje fantastičnu aromu, ali stavlja tek toliko da jelo poprimi miris. Na susamovom ulju, u voku, proprži se ćuretina iseckana na listove, a potom se ukloni kako bi se u njemu dinstalo i povrće.
Na ulje se ubacuje crveni luk, koji ima neku lepu slatkoću, a nije gorkoljut. Kasnije se stavi malo belog luka, šargarepa iseckana na žilijen trake, a onde i šitake-pečurke koje poseduju fantastičnu teksturu.

Praktična žena/Youtube printscreen
Potom se ubacuju tikvice iseckane na kockice, pa brokoli, sa čijim kuvanjem ne smete da preterate ako želite da mu ostane lepa zelena boja, upozorava Goca.
Ubacujemo malo crvene paprike, takođe isečene na trake, i lagano dinstamo. Paprika uvek na kraju, jer treba da bude najhrskavija. Ona je izvor vitamina C koji ne želimo da uništimo predugim kuvanjem.
Potom se na sve to stavljaju pirinčane nudle, koje Goca prethodno ne potapa. Dodaje se voda u vok, tek toliko da prekrije nudle, a zatim ih fino raspoređujemo varjačom ili štapićima. Posle nekoliko minuta jelo je gotovo.

Praktična žena/Youtube printscreen
Pred kraj vraćamo ćuretinu u vok i sve vreme mešamo sa povrćem. Dodajemo oko dve kašike soja-sosa, s kojim treba voditi računa jer je vrlo intenzivan.