Scandal

16 Decembra, 2021 14:13

Ovako je glasila jeziva poruka za OTKUP SINA! Lepa Brena: „Molila sam boga da ne poludim”!

Pevačica Lepa Brena prošla je najveći košmar u svom životu, i jedna od najvećih strahova svake majke joj se obistino, i pre davnih 20 godina, ova muzička diva suočila se sa jednim od najvećih užasa koji roditelja može da snađe – njenog starijeg sina Stefana su kidnapovali.

Lepa Brena: „Molila sam boga da ne poludim”!

Ona je o ovom nemilom iskustvu pre nekoliko godina prvi put otvoreno progovorila za hrvatski portal 24sata.hr, otkrivajući da je ceo incident započeo 2000. godine kada joj odjednom stigla poruka koja ledi krv u žilama.

Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – pisalo je u jezivoj poruci otmičara koji su kidnapovali tada šestogodišnjeg Stefan, prenosi Espreso.rs.

lepa brena 1

Ivan Vučićević

Jeziva poruka, koju su dobili tog kobnog novembra trajno je promenila živote porodice Živojinović, u koju se istog trenutka uselila duboka bol i neizreciv strah. Dok su čekali dalje instrukcije otmičara, živeli su u stalnoj neizvesnosti – pet dana nisu znali da li je Stefan živ ili mrtav. Tek pet dana posle otmice, stigla im je druga poruka, a Brena je tek sada smogla snage da otvoreno priča o svim detaljima.

Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati deo po deo Stefanovog tela – ispričala je tada Brena.

Takođe, upozorili su Brenu i Bobu da ne zovu policiju, a dali su im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Pretili su da će za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, moći će da otkupe samo svoje mrtvo dete.

Živojinovići nisu gubili vreme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno. Brena kaže da ne može da razume kako se do dana današnjeg nije otkrilo ko im je priredio ovaj košmar.

Stefan Zivojinovic

Ivan Vučićević

Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom detetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno da danas imam obezbeđenje to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade – istakla je pevačica.

Nije htela da priča o tome na koji su joj način vratili Stefana, ali se u medijim spekulisalo o čak pet verzija njegovog oslobađanja. Prema prvoj, kući ga je dovezao taksisa nakon što su ga posle primopredaje novca otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dečak predat pevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Treća verzija jeste ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gde je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da se primopredaja novca i deteta odigrala u okolini Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim detetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

Danas je Stefan srećan i ostvaren mladić, koji je krenuo muzičkim stopama, poput svoje majke, a i cela porodica uživa u blagodatima života, no ovaj tragičan događaj zauvek je ostavio trag na njihovim dušama i duboke rane na duši, suštinski ih promenivši.

Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što može da se kupi novac – zaključila je Brena.

Uprkos stravičnom iskustvu Brena je uspela da sačuva mentalno zdravlje, a njen recept je bio da otovreno govori o preblemima.

brena i boba

Rajko Ristić

Najgori trenutak u životu svakako je bila otmica sina Stefana. Možete li 19 godina kasnije pričati o tome?

Mogu. Navikla sam da probleme ne stavljamo ispod tepiha. Shvatila sam da se o teškim stvarima treba pričati jer tako sve negativno izbacite iz sebe. U celom životu nikad mi se nije dogodilo ništa strašnije niti bolnije. Mislila sam da ću skrenuti sa pameti i da nikad više neću biti normalna osoba. Imali smo razne metode kako smo se kao porodica vratili u psihičku normalu. U današnoj medicini, naime, možete sve, promeniti srce, izvaditi tromb, promeniti kolena, operisati mozak. Ali, kad se psiha naruši jako je teško vratiti se u normalu.

Kako ste prebrodili te grozne dane?

 Molila sam Boga da mi sačuva psihu. Molila sam za sve nas, da moje dete kad se vrati nema psihičkih posledica. Ne želim u detalje jer je to priča kojoj nema kraja. Svi bismo plakali i ježili se i ne biste se osećali dobro da idem u detalje. Ta rana je zašivena. Dobro zašivena, neće pući niti krvariti. Ali, ostala je duševna bol u svima nama za koju ne postoji lek. Možete samo nastaviti živeti, natovariti sebi puno obaveza, da radite i funkcionišete i shvatite da život mora imati loše i dobre trenutke. Ali, opet, morate odabrati optimizam da preživite. Jer, kad bi dopustio da bol savlada i razmišljao samo o nekim teškim trenucima, čovek bi skrenuo. Samo bi plakao. Boba i ja i cela moja porodica srećni smo što je moje dete živo i zdravo, što je pored nas, što je izrastao u dobrog i plemenitog momka koji je uspešan u pevanju i bavi se muzikom. Želim mu da nađe svoje mesto. Zaslužio je to svojom dobrotom i pameću. – ispričala je Lepa Brena svojevremno za telegraf.rs.