Pica rolat sa spanaćem
Svet

January 28, 2023 13:45

By

Nezamislivo i nespojivo a neverovatno ukusno: Pica rolat sa spanaćem (recept)

Pica rolat sa spanaćem – ukusno pecivo s testom od spanaća i bogatim nadevom

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
Za testo:
* 350 g kiselog mleka
* 7 g suvog kvasca
* 1 ravna kašičica šećera
* 1 ravna kašičica soli
* 1 jaje
* 70 g otopljenog putera
* 150 g spanaća

* 550-600 g brašna

Pročitajte: Kao da ste na obalama egejskog mora – Domaći giros će vas raspametiti (recept)

Pica rolat sa spanaćem

Foto: Ženja Aćimović

Za fil:
* 200 g ćurećih prsa salame
* 150 ml kečapa
* 1 kašičica origana
* 200 g kačkavalja

Priprema:
1. Spanać oprati i očistiti, pa kratko blanširati u vodi da omekša. Dobro ga
ocediti od suvišne tečnosti i izmiksati u blenderu.
2. U vanglici sjediniti kiselo mleko, šećer, so, otopljeni puter, jaje i suvi
kvasac. Sastojke izmešati žicom i podeliti na dva dela tako da jedan bude
malo veći od drugog.
3. U manji deo umešati spanać, pa postepeno dodavati polovinu brašna i
mesiti dok se ne dobije glatko testo. U veći deo smese postepeno dodavati
ostatak brašna po potrebi i takođe mesiti dok se ne formira testo. Obe jufke
prekriti krpom i ostaviti na toplom da odmore 30 minuta.
4. Jufku sa spanaćem prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i istanjiti
je oklagijom u pravougaonu koru. Premazati je kečapom i posuti
origanom, odozgo rasporediti kolutove salame i posuti rendanim sirom.
Drugu, svetlu jufku odvojeno istanjiti u pravougaonu koru i njome prekriti
fil. Testo odozgo blago pritisnuti da se slepi uz fil, a zatim sve zajedno
urolati.
5. Pica rolat sa spanaćem iseći na parčad i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović