Piroške od starog hleba
bakina kujna

July 1, 2023 13:45

By

Ne bacajte bajati hleb, već isprobajte brzi i slasni recept za doručak ili večeru: Piroške od starog hleba

Piroške od starog hleba – ukusni slani zalogaji od restlova bajatog hleba

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.

Sastojci
* pola vekne starog hleba
* 150 ml vode
* 100 g kačkavalja
* 100 g šunkarice
* 3 struka mladog luka
* 120 g prezli
* 100 g sitnog sira
* 4 manja kisela krastavca
* 1 jaje
* ulje za prženje

* mleveni biber
* so

Pročitajte: Za današnji ručak predlažemo vam tanjir zdravlja – Piletina u sosu od paradajza sa integralnim pirinčem (recept)

Piroške od starog hleba

Ženja Aćimović

Za preliv:
* 100 g majoneze
* 150 ml kisele pavlake
* 2 čena belog luka
* 50 ml soka od kiselih krastavaca
* malo mirođije
* so

Priprema:
1. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunkaricu i kisele krastavce iseći
na kockice, a kačkavalj izrendati nakrupno.
2. Bajati hleb iseći na kockice, preliti ga sa 150 ml vode, te sastojke
izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
3. U smesu od hleba dodati žumance, kisele krastavce, kačkavalj, sitni sir,
šunkaricu i mladi luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Belanca blago umutiti sa tri kašike vode. Od pripremljene smese
oblikovati piroške, umočiti ih u belanca, a zatim uvaljati u prezle. Pržiti na
vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene.
5. Za pripremu preliva umutiti majonez, pavlaku, pasirani beli luk, sok od
krastavaca i mirođiju. Posoliti po ukusu. Preliv poslužiti uz piroške.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

Bakina kujna

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović